Tarihi Numune Hastanesi’nin Bilkent Şehir Hastanesi’ne taşınmasının ardından olan yine emekçiye oldu

Başkentin tarihi hastanelerinden Numune’nin Bilkent Şehir Hastanesi’nin içerisine taşınmasının ardından 300 işçi ortada kaldı. Şehir hastanesi, “Bu kadar işçiyi alamayız, başka hastanelere dağıtılsın” dedi. Ancak başka hastaneye de gönderilmeyen işçiler, Numune’nin bahçesinde beklemeye devam ediyor.

Yayınlanma: 01.06.2019 - 22:56
Abone Ol google-news


İşçilerin üyesi oldukları Tez-Koop-İş Sendikası Ankara 1 No’lu Şube Başkanı Mustafa Kirman, 300 işçiden sadece Irak ve Afganistan uyruklu olan 2’sinin başka hastanelerde görevlendirileceğini öğrendiklerini söyledi. Diğer işçilerin ise beklemeye devam ettiklerini belirten Kirman, “45-50 işçiyi görevlendirme adı altında şehir hastanesinde çalıştırıyorlar. Bu işçilerin de bir kısmını geri göndermişler. Resmi bir şey yok. Sözlü olarak görevlendirme. Böyle bir görevlendirme olmaz” dedi. Kirman, 300 işçinin bilgi işlem ve hasta yönlendirme servislerinde görev yaptığını, ancak onların dışında temizlik, hasta destek çalışanlarının da mağdur olduğunu söyledi. Toplamda 700-800 çalışanın mağdur olduğuna işaret eden Kirman, “Arkadaşlarımızı hastane bahçesinden de içeri almıyorlar. Sadece tuvaleti kullanabiliyorlar. Bu arkadaşlarımızın yeni görev yerlerinin bir an önce belli olmasını istiyoruz” dedi. Kirman, bu işçilerin taşerondan kadroya geçen işçiler olduklarını belirtti.
İşçilerin ücretlerinin eskiye göre düştüğünü, enflasyon farkı da alamadıklarını dile getiren Kirman, “Binali Yıldırım ‘İstanbul’da işçilere enflasyon farkı veriliyor’ diyor. Ancak burada bize bağlı Numune, Dışkapı, Ankara, Dr. Zekai Tahir Burak hastanelerinde hiç kimse enflasyon farkı almıyor. Sadece 6 ayda bir yapılan yüzde 4 zam var. Onun dışında hiçbir şey almadılar” dedi. Kirman, daha önce 20 gün ikramiye alırken, şimdi bunun da 10 güne indirildiğini, işçilerin ücretlerinin kadroya geçmelerinin ardından düştüğünü kaydetti.

‘Binali Yıldırım, verdik diyor ama biz almıyoruz’

Ücretlerdeki düşmenin üstüne şimdi de işçilerin açıkta kaldıklarına işaret eden Kirman, “Mağduriyetler giderilsin. Bu işçiler sadece yüzde 4 zam alabiliyorlar. Binali Yıldırım ‘İstanbul’da 600 lira verdik’ diyor. Eğer böyle bir ödeme yapılıyorsa her yerdeki işçilere yapılması lazım. İstanbul’daki belediye diye ya da seçim oluyor diye sadece orada mı yapılmalı? İşçiler hem enflasyondan mağdurlar, hem ücretleri düştü. Ortalama ücretler net 2 bin 200 lira civarında. Neredeyse asgari ücret alıyorlar” diye konuştu. Şehir hastanesinin “ben bu kadar işçiyi çalıştıramam, diğer hastanelere dağıtılsın” dediğine işaret eden Kirman, “Şehir hastanesine almıyorlar, başka hastaneye de göndermiyorlar. Günlerdir sıcağın altında bekliyorlar. Seslerini duyuracak kimse yok. Muhatap alan da yok” dedi. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler