11. Kalkınma Planı’na jet hızı

İktidarın 2018’den sonra Meclis’e sunmak için aylarca geciktiği 11. Kalkınma Planı’nın TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşmeleri muhalefetin tüm itirazlarına karşın yalnızca iki gün sürdü.

Yayınlanma: 16.07.2019 - 21:44
Abone Ol google-news

Jet hızıyla yapılan görüşmelerde muhalefetin planın daha kapsamlı tartışılması için alt komisyon kurulması yönündeki önerisi reddedilirken, 11. Kalkınma Planı’nın komisyon görüşmeleri bile bitmeden TBMM Genel Kurulu’nda görüşüleceği gündem bile belirlendi.
İktidarın 1.5 yılı aşkın sürenin ardından sunduğu 11. Kalkınma Planı’nın önceki gün başlayan komisyon süreci dün jet hızıyla tamamlandı. Plan ve Bütçe Komisyonu’nun dünkü birleşiminde de muhalefet partileri planın hızlı görüşülmesine yönelik eleştirilerini sıraladı. HDP’li Garo Paylan; “muhalefet konuşur, iktidar bu katkıyı reddeder” anlayışının hakim olduğuna dikkat çekti.
CHP’li Emine Gülizar Emecan da muhalefet pek çok eleştirisine karşın Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın önceki kalkınma planını başarılı olduğunu söylediğine dikkat çekerek, “Bizim yaptığımız bütün bu eleştiriler sanki bir duvara çarptı ve bize geri döndü” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler