Memurların kaybını bıraktı, sakala taktı

Memur adına hükümetle yürütülen toplusözleşme görüşmelerinde yetkili konfederasyon olan Memur-Sen, önceki gün açıkladığı talepleriyle memur ve emeklilerin kayıp yaşamasına neden olacak.

Yayınlanma: 25.07.2019 - 21:18
Abone Ol google-news

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın taleplerini açıkladı.

2020 yılı için yüzde 8+7, 2021 yılı için yüzde 6+6 zam isteyen Memur-Sen, bu dönemlerde oluşacak enflasyon farkının ise yine 6 aylık dönemler itibarıyla hesaplanmasını ve ödenmesini talep etti. Bu istek nedeniyle memur ve emekliler, enflasyon nedeniyle maaşlarında oluşan kaybı ay ay alamayacak ve 6 ay bekleyecek.
Memurun kayıplarını bir kenara bırakan Memur-Sen, kamu görevlilerinin Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetlerine Dair Yönetmek’in kılık-kıyafet yasağı sonucu doğuran hükümlerine tabi olmaksızın belirledikleri kılık-kıyafetle kamu hizmeti sunabilmesini talep etti. Ayrıca bu hakkın kullanılmasında bağlı bulunan bakanlık, yargı organları ve benzeri çerçevede görev yapılan kurum dahil olmak üzere unvan, kadro, mesleğin niteliği ve benzeri sebeplere dayalı ayırım ve sınırlama da yapılamayacak. Yönetmeliğe göre kamuda sakal yasak. Kravat takmak ise zorunlu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler