‘Para nereden gelecek?’

Plan ve Bütçe Komisyonu üyeleri, Cumhurbaşkanlığı’nın muhtaç yurttaşlara ödeme yapacağı iddialarını değerlendirdi.

Yayınlanma: 27.10.2015 - 22:16
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanlığı’nın kendisine başvuruda bulunan muhtaç yurttaşlara, “emekli ve sosyal yardım” adı altında 5-7 bin lira ödeme yapacağı iddiaları “kaynak” tartışması başlattı. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi, CHP’li Bülent Kuşoğlu, Cumhurbaşkanlığı’na böyle bir ödenek verilmediğini belirterek, “Bu padişahvari bir zihniyetin ürünüdür” dedi. Komisyon üyesi CHP’li Musa Çam da, Cumhurbaşkanlığı’nın bütçesinde böyle bir kalem olmadığına dikkat çekerek, “Tahmin ediyorum örtülü ödenekten kullanacak” dedi. Cumhurbaşkanlığı’na tahsis edilen ödeneğin bu şekilde kullanılamayacağına dikkat çeken Kuşoğlu, sosyal yardımlar için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olduğuna vurgu yaptı. Cumhurbaşkanının yürütme ile ilgili görevi olmadığını kaydeden Kuşoğlu, “Cumhurbaşkanı ödül verebilir. Ancak bu öyle bir şey değil ki... Devlet mantalitesine aykırı. Anayasaya aykırı. Çünkü Cumhurbaşkanlığı’na verilmiş böyle bir ödenek yok” dedi. Kaynağın “örtülü ödenekten-temsil ödeneğinden karşılanabileceği” değerlendirmeleri hakkında da Kuşoğlu, “O da yanlış. Cumhurbaşkanı en fazla birilerinin muhtaç olduğunu duyarsa, bilirse bunu bakanlığa bildirir” dedi.

‘Bütçe de yapmayalım’

Kuşoğlu, “Cumhurbaşkanlığı önce örtülü ödenek yani gizli operasyon yetkisini aldı, şimdi de sosyal yardımları kendisi düzenliyor. Böyle bir saçmalık olur mu ? Bu hukuki bir devlet düzeni değil keyfi bir idaredir. O zaman bütçe de yapmayalım. Bu padişahvari bir zihniyetin ürünüdür” değerlendirmesini yaptı.

Çam da Cumhurbaşkanlığı’nın bütçesinde böyle bir kalem bulunmadığına dikkat çekti. “Bunu hangi kaynaktan aktaracak ? Hangi kaynaktan vereceği belli değil” diyen Çam, “Örtülü ödenekten hesap vermesi söz konusu olmadığı için, oradan seçim öncesi insanlarımızın yoksulluklarını istismar ederek parayla oy devşirmeye çalışacaklar” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler