Ramazan pidesi fiyatları açıklandı

Ramazan ayının yaklaşmasıyla pide ne kadar olacak sorusu sorulmaya başlandı. Türkiye Fırıncılar Odası Başkanı, pide fiyatlarını açıkladı.

Yayınlanma: 26.05.2016 - 14:33
Abone Ol google-news

Ramazan ayının sembollerinden olan pidenin bu yıl ne kadar olacağı açıklandı. Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, bu yıl pide fiyatlarının geçtiğimiz yılla aynı olacağını söyledi. Geçtiğimiz yıl Ramazan pidesi ortalama 1,5 liradan satılıyordu.

"6 LİRAYI GEÇMEYECEK"

"2016 yılında Ramazan ayında uygulanacak olan pide fiyatının kilogramının 6 liradan fazla olmaması konusunda Mayıs ayında genelge yaptık. Bundan önce olduğu gibi bu yıl da odalarımızın bu genelge doğrultusunda hareket edeceğine kimsenin kuşkusu olmasın" diyen Balcı, "Bizim bu açıklamış olduğumuz bu azami kilogramı 6 lira olan fiyat, geçen yıl açıkladığımız fiyatla aynı. Yani geçen yıl Haziran ayının 12’sinde Federasyon toplantısında açıkladğımız ‘kilogramı 6 liradan fazla olmayacak’ ifadesinin aynısını kullanıyoruz. Dolayısıyla girdilerimizde bir artış olmasına rağmen fırıncı esnafımız halkımızın temel gıdası olan Ramazan ayına mahsus olan pide alırken zorluk yaşamaması açısından bir değişikliğe gidilmedi" şeklinde konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler