Şantiyeler durmasın diye 20 yıl vadeyle ev satılacak

Konutta ikinci büyük kampanya başlıyor. 240 ay vade ve 0.75-0.85 faizle kredi olanağı geliyor.

Yayınlanma: 26.01.2017 - 21:20
Abone Ol google-news

Konut piyasasını hareketlendirmek amacıyla harekete geçen Emlak Konut GYO, Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) ve Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) 1 Şubat’tan itibaren yeni bir kampanyaya başlıyor.

KONUTDER ve GYODER üyesi firmalar başvuruları 31 Mart’ta bitecek olan kampanyayla bankalarla yapılan anlaşma çerçevesinde konut kredilerinde 20 yıl vade ve 0.75 - 0.85 faiz oranları sunacak. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra ağustos ayında konut geliştiricileri satışları artırmak için kampanya seferberliği başlatmıştı. 2016’da 2015’e göre 60 bin civarında daha fazla konut satarak kapatan firmaların, bu yıl ayakta kalması da satışlarının artmasına bağlı.

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, hiçbir şantiyenin durmaması, hiçbir şantiyenin işini yavaşlatmaması için ülkenin gelecek 20 yılına güvendiklerini ve sektör olarak güçbirliği yaptıklarını söyledi. Kurum, “Mevcut şantiyeler sıkıntıda şeklinde algılanmamalı. Önemli olan bugünkü ortamda yatırım yapmak” dedi.

Kâr dönemi değil

KONUTDER Başkanı Ömer Faruk Çelik’de, “Bu dönem bir kâr dönemi değil ar dönemi. Biz bu dönemde taşın altına elimizi değil gövdemizi koyuyoruz. Tüm KONUTDER üyeleri kampanyaya katılacak” diye konuştu.

GYODER Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Avni Çelik ise, 2016’yı bir önceki yıla göre satışlarını artırarak bitirdiklerini, bu yıl da geçen yılki satışları egale etmeyi planladıklarını söyledi.

Konut fiyatlarının 2017’de bir miktar artacağını dile getiren Çelik, girdi maliyetlerinin dövizin de etkisiyle yükseldiğini, enflasyonda ve genel faizlerde artış beklediklerini aktardı.

Çelik, “Bir stok problemimiz yok. Bir yandan üretip bir yandan satacağız. Bu kampanya stokları eritmek için değil konut alımını kolaylaştırmak için. Kampanyanın uzatılıp uzatılamayacağını 31 Mart’ta oturup tekrar değerlendireceğiz” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler