Koç Holding’den 4.6 milyar liralık yatırım

Koç Holding Üst Yöneticisi (CEO) Levent Çakıroğlu, "Koç Topluluğu olarak ülkemizin ekonomik ve toplumsal kalkınması için çalışmaya devam ediyor. Yılın ilk 9 ayında 4.6 milyar TL’lik kombine yatırım yaptık" dedi.

Yayınlanma: 09.11.2017 - 23:27
Abone Ol google-news

Koç Holding’in 2017 yılı 3. çeyrek finansal sonuçları açıklandı. Koç Holding’den bu sabah KAP’a gönderilen finansal sonuçlara göre, üçüncü çeyrekte net kârı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 31.5 artışla 1.3 milyar TL oldu. Toplam hasılat ise aynı dönemde yüzde 39 artarak 25.9 milyar liraya yükseldi.

Holding, ilk 9 ayında konsolide bazda toplam 71.3 milyar TL gelir elde ederken. 3.8 milyar TL konsolide ana ortaklık payı net dönem kârı gerçekleştirdi.

İlk 9 ay finansal sonuçlarını değerlendiren Koç Holding Üst Yöneticisi (CEO) Levent Çakıroğlu, “Koç Topluluğu olarak ülkemizin ekonomik ve toplumsal kalkınması için çalışmaya devam ediyor, küresel büyüme hedefimiz doğrultusunda kararlılıkla ilerliyoruz. Üretim, istihdam, Ar-Ge, inovasyon ve dış pazarlarda büyüme önceliklerimizi koruyoruz. Yılın ilk 9 ayında 4.6 milyar TL’lik kombine yatırım gerçekleştirirken, aynı dönemde kombine ihracatımızı bir önceki yıla oranla dolar bazında yüzde 16 artırdık” dedi.

Levent Çakıroğlu’nun verdiği bilgiye göre, Ford Otosan toplam ihracat adetlerini yüzde 12, toplam satış adedi yüzde 17 arttı. Türk Traktör, 130’dan fazla ülkeye yaptı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon