Limter-İş göreve çağırdı

Tersane işçileri, sigorta ve AGİ’ler üzerinden yapılan vergi kaçakçılığına son verilmesi için Tuzla’daki vergi müfettiş ve memurlarını işlerini yapmaya davet etti.

Yayınlanma: 15.12.2017 - 22:58
Abone Ol google-news

DİSK’e bağlı Limter-İş Sendikası, tersanelerde işçilerin sigortaları ve AGİ’leri üzerinden yapılan vergi kaçakçılığına son verilmesi için 41 gündür yaptıkları kampanya ile topladıkları imzaları vergi dairesine teslim etti.

Tersane işçileri, üç konuda özetledikleri isteklerini duyurmak ve vergi kaçakçılığını önlemek amacıyla topladıkları imzaları Tuzla’daki İstanbul Vergi Dairesi Müdürlüğü önünde yaptıkları basın açıklamasının ardından Müdürlüğe teslim etti.

Tek tek gezdiler

Limter-İş Genel Başkanı Kamber Saygılı, üyelerinin talebi üzerine başlatılan kampanya hakkında bilgi vererek, bir dönem seri iş cinayetleriyle gündemden düşmeyen tersanelerin bugün de kayıt dışı ve yasadışı çalıştırmanın merkezi olmaya devam ettiğini belirtti. Kampanyanın üç temel talebinin olduğunu ifade eden Saygılı talepleri şöyle sıraladı:

* Tersanelerde çalışan 20 binin üzerinde işçinin yüzde 2-3’ü kadrolu, kalanları taşeron işçisi. Taşeron işçilerin yüzde 99’unun sigortaları, gerçek ücretleri üzerinden yatırılmıyor. İşçiler emekli olduğunda daha düşük maaş alıyorlar. Birinci talep, bu durumun ortadan kaldırılması.

* Taşeron firmaların yüzde 95’i, işçilere Asgari Geçim İndirimi’ni (AGİ) ödemiyor. AGİ’lerin ödenmesini istiyoruz.

* Üçüncü talep de Ağır ve Tehlikeli İşler Yönetmeliği’nin tersanelerde uygulanması. Bu yönetmeliğin uygulanması halinde işçiler yıpranma payından yararlanabilecek ve 3-5 yıl erken emekli olabilecekler.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler