Yavaşlama kaçınılmaz

Economist dergisine göre, Türkiye’nin 2018’de yüksek büyüme oranlarını yakalaması mümkün değil. Dışarıdan borç bulmak artık daha zor.

Yayınlanma: 05.01.2018 - 22:53
Abone Ol google-news

İngiliz iş ve finans dergisi The Economist, Türkiye ekonomisinin yakıtının bitmekte olduğunu ve 2018’de yavaşlamanın kaçınılmaz olduğunu öne sürdü. “Var gücüyle çalışan Türkiye ekonomisi dünyanın en hızlı büyüyen ekonomilerinden biri. Ama bu ne kadar sürer?” başlıklı yazıda, 2017’de ekonominin büyümesinde kolay kredinin önemli payı olduğuna dikkat çekilirken, genel görünümün tamamen umut verici olmadığı belirtildi. Cari açıktaki artış, TL’deki değer kaybı ve yabancı yatırımdaki düşüşe işaret eden dergi, yüksek enflasyon hayaletinin de geri döndüğünü hatırlattı.

Yakıt bitiyor

“Amerika’nın, İran’a yönelik ambargoları deldiğinden şüphelenilen Türk bankalarına yönelik ceza vereceğine dair korkular da ülkenin kuruna zarar verdi” diyen Economist, “Her halükârda bu yıl yavaşlama kaçınılmaz görünüyor. Uzmanlar, Türk bankalarının, Kredi Garanti Fonu üzerinden başka bir büyük kredi enjeksiyonu için fon tabanına sahip olmadığını belirtiyor” ifadelerine yer verdi.

Dışarıdan borç bulmanın artık daha zor olacağını belirten dergi, “Ekonomi 2017’de tam kapasite çalışıyordu. Şimdi, yakıtı bitmeye başlıyor” değerlendirmesini paylaştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler