Yurttaş şeker için yürüdü

Lüleburgaz'da dün gerçekleştirilen mitingden sonra 31 Mart Cumartesi günü de PANKOBİRLİK’in çağrısıyla, Alpullu’da büyük bir miting daha düzenlenecek.

Yayınlanma: 26.03.2018 - 17:55
Abone Ol google-news

(Fotoğraf: Kurtuluş Arı)

Şeker fabrikalarının özelleştirilmesine karşı Lüleburgaz’da kurulan ve haftalardır karara karşı imza kampanyası düzenleyip eylemler yapan Trakya Şeker Platformu, dün Lüleburgaz’da şeker yürüyüşü ve miting düzenledi. Mitinge CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ve parti meclis üyelerinin yanısıra DİSK, Emek Partisi, ÖDP ile Lüleburgaz’daki sivil toplum kuruluşları destek verdi. Miting ve yürüyüşte sık sık “Fabrikalar halkındır satılmaz”, “Sat sat nereye kadar, bitti buraya kadar” sloganları atıldı.

Şeker fabrikalarının özelleştirilmesine karşı 3 haftadır Türkiye’yi adım adım gezdiklerini, Lüleburgaz’daki mitingin 23. durakları olduğunu anlatan Ağbaba, “Her fırsatta yerli ve milliyim diyenler pamuğu ABD’den, pirinci Vietnam’dan, mısırı Ukrayna’dan, sarımsağı Çin’den, arpayı Fransa’dan, buğdayı Luksemburg’dan, samanı Bulgaristan’dan, eti de Sırbistan’dan alıyor” dedi. Ağbaba, “Asıl yerli ve milli olan Alpullu şeker fabrikasıdır. Bu fabrikayı satmak isteyenler üreticinin dostu değil, büyük sermayenin dostudur” dedi. Şeker fabrikalarının bir yıllık zararının Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın 13 günlük masrafına denk geldiğini ifade eden Ağbaba, “Bu fabrikaların ekonomiye bir yıllık katkısı ise 3 milyar dolar. Bu satışın her zaman karşısında duracağız” diye konuştu. Mitinge geniş katılım gösteren Şeker-İş Sendikası’nın Alpullu Şube Başkanı Orhan Saltık da, ülkede işsizlikten yakınılmasına rağmen Türkşeker’e işçi alınmadığını, bu fabrikalara hiçbir yatırımın yapılmayarak kasıtlı bir şekilde zarar ettirildiğini kaydetti. Saltık, Ilgın şeker fabrikasının 33 trilyon kar ettiği için devlet tarafından plaket verildiğini de hatırlatarak, “Madem zarar ettiği için bu fabrikaları satışa çıkardınız. Peki kar edenler neden satışta” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler