Uludağ’dan Ar-Ge yatırımı

Uludağ İçecek, Bursa’daki Ar-Ge merkezine son 3 yılda 190 milyon TL yatırım yaptı.

Yayınlanma: 31.03.2018 - 20:57
Abone Ol google-news

Türkiye’nin yerli sermayeli içecek şirketi Uludağ İçecek, Bursa’daki Yenice Fabrikası’nın içerisine kurduğu Ar-Ge merkezinin yenilenmesine 10 milyon TL’lik yatırım yaptı. Aynı merkeze yapılan son 3 yıllık yatırımlar 190 milyon TL’yi buldu.

Uludağ İçecek Üst Yöneticisi (CEO) Mete Öz, Ar-Ge merkezinin, Kasım 2017’de Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından tescillenerek içecek sektöründe bu tescile sahip ilk merkez olmaya hak kazandığını söyledi. Fabrikanın uzaktan yönetilebilecek kadar ileri teknolojiye sahip olduğunu dile getiren Öz, “Biz otomosyonda, konuşabilen robotlarda bir fırsat gördük. Endüstri 3.0’ı tamamladık. Öngörümüz nedeniyle şu an Endüstri 4.0’a en yakın firmayız” dedi.

Uludağ İçecek ürünlerinin 5 kıtada 40’tan fazla ülkede tüketicilerle buluştuğunu anlatan Öz, cironun yüzde 18’ini ihracatın oluşturduğunu söyledi. Türkiye’de 55 çeşit ürün üreten şirket, yurtdışına özel olarak da yerel tatlara uygun 12 çeşit ürün üretiyor.

Uludağ İçecek Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ömer Kızıl ise, 2017’deki şirket cirosunun 640 milyon TL’ye ulaştığını belirterek, “Bu rakamın yüzde 20’ye yakın kısmı ise ihracattan geldi. En büyük pazarımız Almanya. Bugün Uludağ İçecek ürünlerini Filistin’den Avustralya’ya kadar geniş bir coğrafyada bulmanız mümkün” dedi. Kızıl, bu yıl için ise yüzde 15- 20 civarında bir büyüme hedeflediklerini kaydetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler