İşçiye şartlı kadro

Taşeronda kadro için verilen 90 günlük süre doldu. Soruşturmalar başladı.

Yayınlanma: 02.04.2018 - 22:17
Abone Ol google-news

Kamudaki taşeron işçilerinin kadroya, belediyelerdeki taşeron işçilerinin de belediye şirketlerine geçirilmesine ilişkin 90 günlük süre dün doldu. Haklarındaki güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması devam eden işçiler de kadroya ve belediye şirketlerine alınacak. Ancak soruşturma ve araştırma sonucunda işçilerin şartları taşımadıkları ortaya çıkarsa tazminatsız işten atılacaklar. Bu şart işçiye kadroya geçirilirken yazılı olarak da bildirilecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, taşeron işçilerinin kadro ve belediye şirketlerine geçirilmesi sürecini 1 Ocak’ta Resmi Gazete’de yayımlanan esaslar ile ilan etti. 90 gün içinde bu sürecin tamamlanması gerekiyordu. Resmi Gazete’de yayımlanan esaslarda da hak sahiplerinin 90 gün sonunda topluca işçi kadrosuna geçileceği son gün olarak 2 Nisan 2018 tarihi yer aldı.

Tazminatsız atılacak

Geçiş sürecinde işçiler hakkında güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması da yapıldı. Ancak bazı işçilerin soruşturma ve araştırması tamamlanamadı. Devlet Personel Başkanlığı tarafından kurumlara gönderilen yazıda, “İşçiler hakkında arşiv araştırması kendilerine ulaşan idareler, şartları taşıdığı belirlenen işçileri sürekli işçi kadrolarına geçirecek. Arşiv araştırması sonuçları 2 Nisan itibarıyla gelmeyen işçiler kadroya alınırken, ‘şart’ koşulacak. İşçiye kadroya geçmesinin ardından aranan şartları taşımadıklarının anlaşılması halinde tazminatsız olarak işlerine son verileceği yazılı olarak bildirilecek. İşçi, güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sonucunda şartları taşımadığı tespit edilirse tazminatsız olarak işten çıkarılacak” denildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler