BOTAŞ’ta tuhaf işler... Biten projeye de ödeme garantisi

Cumhurbaşkanı’nın imzasıyla yayımlanan kararla BOTAŞ’ın 4 projesine Hazine geri ödeme garantisi altında dış finasman sağlanacak. 4 proje biri olan TANAP tamamlanmıştı. Biten projeye ödeme garantisi çıkarılması dikkat çekti.

Yayınlanma: 26.04.2018 - 21:53
Abone Ol google-news

Hükümet dün iki yeni karar yayımladı. Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ’nin (BOTAŞ) aralarında Trans- Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi (TANAP) ile Tuz Gölü Doğalgaz Yer Altı Depolama Projesi’nin de bulunduğu 4 projesine sağlanacak dış finansmana Hazine geri ödeme garantisi verildi. Hükümet ayrıca Eskişehir Alpu Ovası’na yapılacak termik santral için de çok sayıda taşınmaz için “acele” kamulaştırma kararı aldı. Bu arada Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü de Bodrum Gökçebel’de mandalin bahçesi ve tarlayı konut yapılması için ihaleye çıkardı.

BOTAŞ’ın 4 projesi ile ilgili hükümetin kararı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayıyla Resmi Gazete’de yayınlandı. Karara göre, BOTAŞ tarafından yapılacak projelere Hazine geri ödeme garantisi altında dış finasman sağlanacak. Bu projeler şöyle: Tuz Gölü Doğalgaz Yeraltı Depolama Projesi. Trans-Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi (TANAP). Kuzey Marmara Doğalgaz Depolama Tevsii Projesi. Yüzer LNG Depolama ve Gazlaştırma Ünitesi (FSRU) Temini Projesi.

Bu projelerden TANAP tamamlanmış ve haziran başında, seçim öncesinde açılacağı duyurulmuştu. Hatta açılışı da Cumhurbaşkanı ve Başbakanın katıldığı törenle yapıldı. Ancak, projenin ikinci aşamasında 1.2 milyar metreküplük doğalgaz depolama kapasitesinin 5.4 milyar metreküpe çıkarılması hedefleniyor.

Mandalina bahçesine konut!

Bu arada Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü Aydın Bölge Müdürlüğü de Bodrum Gökçebel’deki 2 taşınmazı inşaat yaptırılmak üzere yapım karşılığı uzun süreli kiralama modeli çerçevesinde kiraya verilmesi için ihaleye çıkardı. Mandalina bahçesi olan taşınmazın muhammen ihale bedeli 863 bin 238.43 lira. Tarla olan taşınmazın muhammen ihale bedeli de 3 milyon 871 bin 609.64 lira. İki taşınmazın ihaleleri 10 Mayıs’ta yapılacak. Sözleşme süreleri ise 16 ve 20 yıllık olacak. İhale kapalı teklif usulüyle gerçekleştirilecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler