Düşüşteki konuta yine KDV desteği

İnşaatta kötüye gidişi durdurmak isteyen hükümet konutta altı aylığına KDV indirimine giderken alkolde ÖTV artışına karar verdi.

Yayınlanma: 05.05.2018 - 22:36
Abone Ol google-news

Konuttaki büyük düşüşü durdurmak isteyen hükümetten, seçim öncesi vergi indirimi adımı geldi.

Maliye Bakanlığı’ndan konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, “gayrimenkul sektöründeki gelişmeler dikkate alınarak” taşınmazların alım-satım maliyetlerine ilişkin vergiler 6 aylığına azaltıldı. Bu kapsamda yüzde 18 KDV oranına tabi konut teslimlerindeki oran 31 Ekim’e kadar uygulanmak üzere yüzde 8’e indirildi. Tapu harcı oranı da aynı dönemde yüzde 4’ten yüzde 3’e düşürüldü. Türkiye genelinde konut satışları 2018 Mart ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 14 oranında azalmıştı. Geçen yıl da konut satışlarını artırmak için vergi indirimi gelmişti.

İşverenleri sevindirecek bir başka vergi düzenlemesi daha yapıldı. 7103 sayılı kanun ile gelecek yıl sonuna kadar sanayi sicil belgesini haiz mükelleflerce imalat sanayisinde kullanılmak üzere iktisap edilecek yeni makine ve teçhizat teslimleri KDV’den istisna tutulurken, bunlara ilişkin iki kat hızlı amortisman uygulanmasına imkân tanındı.

Söz konusu düzenlemelerin, bütçe açığını daha artırması ve ekonominin daha fazla ısınmasına neden olması bekleniyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler