Hükümet ILO’da ısrarlı

Türk-İş, DİSK, KESK ve Türkiye Kamu-Sen’in karşı çıkmasına karşın, hükümet ILO’da Türkiye’yi Memur-Sen’in temsil etmesinde ısrar ediyor.

Yayınlanma: 16.05.2018 - 22:36
Abone Ol google-news

Hükümetin Uluslararası Çalışma Konferansı’na Memur- Sen’i gönderme kararı almasının ardından ortaya çıkan kriz çözülemedi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, işçi, işveren ve memur konfederasyonları olmak üzere bütün tarafları bakanlıkta topladı. Ancak Türk-İş, DİSK, KESK ve Türkiye Kamu-Sen, Memur-Sen’in işçi delegesi olarak Türkiye’yi temsil edemeyeceğine dikkat çekerek, ısrar edilmesi halinde konferansa katılmayacaklarını bir kez daha vurguladı. Uzlaşma sağlanamadı.

Söz konusu toplantının daveti bakanlıktan geldi. Toplantının temel konusu 28 Mayıs-8 Haziran günlerinde Cenevre’de yapılacak 107. ILO’da Türkiye’yi işçi delegesi olarak kimin temsil edeceğiydi.

Dört konfederasyon, Memur- Sen’in ITUC ile ETUC üyesi olmadığına da dikkat çekti. Israr edilmesi halinde ILO toplantısına katılmayacaklarını dile getirdi. Hak-İş mutabakat sağlanmasını istedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler