‘Vardiya’ başlıyor

Dünyanın önde gelen mimarlık etkinliklerinden Venedik Bienali Uluslararası Mimarlık Sergisi’nin 16’ncısı bu sene 26 Mayıs – 25 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek.

Yayınlanma: 23.05.2018 - 21:45
Abone Ol google-news

Dünyanın önde gelen mimarlık etkinliklerinden Venedik Bienali Uluslararası Mimarlık Sergisi’nin 16’ncısı bu sene 26 Mayıs – 25 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek. Bienal kapsamında İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın (İKSV) koordinasyonunu yürüttüğü Türkiye Pavyonu, Schüco Türkiye ve VitrA’nın eş sponsorluğunda, bienali öğrenme ve tartışma ortamına dönüştürecek uzun soluklu bir projeye ev sahipliği yapacak.

Küratörlüğünü Kerem Piker’in, yardımcı küratörlüğünü Cansu Cürgen, Yelta Köm, Nizam Onur Sönmez, Yağız Söylev ve Erdem Tüzün’ün üstlendiği Vardiya projesi kapsamında bienal süresince haftalık vardiyalar halinde Venedik’e gidecek mimarlık öğrencileri, bienalin bu yılki teması “Freespace / Serbestmekân” kavramı çerçevesinde geniş katılımlı bir projeye dahil olacak. “Vardiya” projesi ile dünyanın farklı yerlerinden 120 mimarlık fakültesi öğrencisinin katılımıyla altı ay boyunca üretimlere, buluşmalara ve karşılaşmalara ev sahipliği yapacak olan Türkiye Pavyonu bienal süresince önemli isimleri de söyleşiler için ağırlayacak.

İlk konuk Emre Arolat

Türkiye Pavyonu, Vardiya projesi kapsamında bienal süresince, Emre Arolat, Eva Franch Gilabert, Juhani Pallasmaa, Jan Boelen ve Refik Anadol gibi mimarlık ve tasarım dünyasının önde gelen isimlerini konuk konuşmacı olarak ağırlayacak. Atölye katılımcılarıyla tüm bienal ziyaretçilerine açık olacak konuşmaların ilkinin konuğu mimar Emre Arolat 27 Mayıs’ta saat 14.00’te bir sohbet gerçekleştirilecek. Konuşma, “Vardiya”nın You- Tube kanalından da canlı izlenebilecek. 50 çevrimiçi yuvarlak masa oturumunda aralarında Bernard Khoury, Andrew Kovacs, Han Tümertekin ve Cynthia Davidson gibi mimarlık ve tasarım dünyasının önde gelen isimlerinin bulunduğu konuşmacılar, atölye katılımcılarıyla beraber “Bienal ne için var?”, “Bienal kimin için var?” ve “Bienal ne işe yarar?” sorularını irdeleyecek.

‘Vardiya’ dünya basınında

“Vardiya”, dünyaca ünlü Wallpaper dergisi tarafından hazırlanan “bienalde ana sergi dışında görülmesi gereken sergiler” listesinde yer alan 13 ülke pavyonundan biri oldu. İngiliz yayın kuruluşu BBC’nin internet sitesinde yer alan kültür takviminde ise “Vardiya” kapsamında gerçekleştirilecek atölye, konuşma ve etkinliklerin duyurusuna yer verildi. Dünyanın en önemli mimarlık yayınlarından Archdaily’nin kurucusu ve genel yayın yönetmeni David Basulto ise kişisel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “görmek için en çok heyecanlandığı” projeler arasında “Vardiya”yı da saydı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler