11 milyon dolarlık ‘butik’ yatırım

3 butik otel yatırımına 11 milyon dolar harcayan mimar Orhan Bayrak, önceliğinin yüksek kâr değil, estetik ve erişilebilir oteller olduğunu söyledi.

Yayınlanma: 02.06.2018 - 20:36
Abone Ol google-news

Kibar Holding, Turkcell, Coca Cola ve Aselsan gibi firmalara anahtar teslim projeler yaptıktan sonra 2010’da otelcilik sektörüne adım atan Kinesis İnşaat, şimdilerde üçüncü butik otelini açmaya hazırlanıyor. 2019’da açılacak İstanbul Asmalımescit’teki butik otelle birlikte üç otelin toplam yatırımı 11 milyon doları bulacak. Türkiye’nin kaliteli ancak ekonomik otellere ihtiyacı olduğunu söyleyen Kinesis İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Bayrak, aynı zamanda bir mimar. Bu yüzden önceliğinin yatırımlardan elde edeceği kâr değil, estetik tasarımlı butik oteller olduğunu anlatıyor. İzmir Alaçatı’da inşa ettirdiği Alâ Otel de bölgede yaşamış Rumlardan kalma taş bir evin kalıntıları üzerine inşa edilmesiyle dikkat çekiyor. Bayrak, Alaçatı’da 2010’da açtığı Alâ Otel’den sonra İstanbul Ataşehir’de The City Suites otelini açtı. Bayrak, buradaki konaklama fiyatlarının da ekonomik bulunduğu için tercih edildiğini söylüyor. İstanbul Asmalımescit’te iki tarihi binanın dönüştürülmesiyle oluşturulan Jurnal Otel’in ise 2019’da açılması planlanıyor.

Sırada Lizbon var

Orhan Bayrak, yurtdışında da otel düşüncelerinin olduğunu, özellikle Portekiz ve İrlanda’da otel projesi için yoğunlaştıklarını kaydetti. Lizbon’da hayallerine uygun metruk bir bina bulduklarını belirten Bayrak, bu binayı otele dönüştürmek için görüşmelerin sürdüğünü söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler