Ekranları kararttılar

Kayyum yönetimine geçen Kanaltürk ve Bugün TV’nin yayınları durduruldu. Bugün TV Genel Yayın Yönetmeni Tarık Toros’un yayın kesilmeden önceki son sözü ‘Ekranlarımız karardı ama siz enseyi karartmayın’ oldu.

Yayınlanma: 28.10.2015 - 20:57
Abone Ol google-news

Kanaltürk, Bugün TV ve Millet Gazetesi’nin de içinde olduğu İpek Medya önünde toplanan ve kayyum atanmasını protesto eden gruba, polis, dün sabah erken saatlerde sert müdahalede bulundu. Tazyikli su ve biber gazıyla kalabalığı dağıtan polis, çalışanları copladı, çok sayıda kişiyi yerlerde sürükledi. Bugün muhabiri dahil bir çok kişi tartaklandı, ters kelepçelendi. Gözaltına alınanlardan 5’i emniyete götürüldü. Kanaltürk TV’nin canlı yayınlarına yansıyan müdahale sırasında, yaralananlar oldu. Polis, kapıyı kırarak içeri girdi, kanalların yayınları karartıldı.

Kayyum haberinin ardından İpek Medya’nın Şişli Mecidiyeköy’deki binası önünde toplanan gazeteciler ve siyasetçiler dahil çok sayıda kişi, “özgür medya susturulamaz” sloganlarıyla dün gece boyunca nöbet tuttu. Sabaha karşı saat 04.30 sıralarında bina önüne çevik kuvvet ekibi ve TOMA’lar konuşlandırıldı. Polisin gelişi, alkışlarla protesto edildi.

 

Polis, vekili tartakladı

Organize Şube Müdürlüğü’ne bağlı polis ekipleri, saat 07.00 sıralarında kayyum atamasını infaz için binaya girmek istedi. Bekleyenler, polisin binaya girmesine engel olmaya çalışınca arbede yaşandı. CHP’li vekil Tanal, polislere, icra memurunun kayyum atama kararına ilişkin tebligatını göstermesi gerektiğini söyledi. Uyarları dinlemeyen polis memurları, CHP milletvekillerinin de aralarında bulunduğu gruba, şirket çalışanlarına ve gazetecilere sert müdahalede bulundu. Yakasına yapışan polisler tarafından tartaklanan Mahmut Tanal, elindeki hukuk kitaplarını göstererek, polis müdürlerini uyardı. İşe yaramadığını görünce de kitapları yırtarak yere attı.

 

5 kişiye gözaltı

İtfaiyenin kapıdaki zinciri kesmesinin ardından polisler binaya girdi. Kayyumlar da yuhalamalarla içeri girdiler. Ana kumanda odasına girerek yayını devralacaklarını söylediler. Kanal çalışanları polis zoruyla dışarı çıkarıldı. Bugün muhabiri Kamil Maman’ın da aralarında bulunduğu 5 kişi gözaltına alınarak, ters kelepçelerle polis merkezine götürüldü. Polisin kelepçelediği bazı kişiler ise emniyete götürülmeden bırakıldı.

 

Kayyuma izin vermediler

Kanaltürk’ün yayınını durduran kayyumlar, Bugün TV’nin yayın akışını değiştirmek için yayın odasına geldi. Kayyumlara, Genel Yayın Yönetmeni Tarık Toros ve diğer yöneticiler engel oldu. Toros, yayın odasına giren şahıslardan kimlik ve görevlendirme yazılarını istedi. Kimliklerini açıklamayan ve herhangi bir yayın kesme kararı da gösteremeyen şahıslar, kanal yöneticilerini dışarı çıkartmaya çalıştı. Bugün Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Erhan Başyurt da, yayın odasına gelerek şahıslara görevlerini ve yetkilerini sordu. Şahıslar, kanal ve gazete yöneticilerini cevap vermeden dışarı çıkarmaya çalıştı. Kanal yöneticilerinin ısrarlı tepkileri üzerine şahıslar yayın odasından ayrılmak zorunda kaldı.

 

İpek: Yetkileri yok

Koza İpek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek, “Tarihte zor görülecek gün yaşadınız” dedi. Banka ya da sigorta şirketi olmadıklarını, yasal olarak şirketine el konulamayacağını dile getiren İpek, “Bağımsız, uluslararası şirketler tarafından denetleniyoruz. 1 kuruş gayri resmi para girişi çıkışı olmamış. Buna rağmen leke sürmeye çalışıyorlar. Delilleri önlerine koyacağız. Sizler görevinizin başındasınız. Oradaki hiçbir arkadaşımı görevden alma yetkileri yok” dedi. Bilgisayardaki yedekleme sistemini ‘paralel muhasebe’ olarak göstermek istediklerini belirten İpek, “Pazartesi sabahı itirazlarımızı yapacağız. Bize şu anda el koymalarına hiçbir kanunen yetkileri yok. Siz görevinizden ayrılmayın. Kayyumun görevden alma, görevi durdurma yetkisi yok” diye konuştu.

 

Toros’u polis çıkardı

Akşam saatlerinde polisin yanındaki kayyumlar, yuhalamalarla binaya girdi. Yönetim katına çıkan kayyumlar, medya kuruluşları avukatları ve yöneticileri ile toplantı odasına geçti. Saat 16.00’yı geçerken binaya çok sayıda sivil polis girdi. Yaşananlar an be an canlı yayınında aktarıldı. Bugün TV’nin yayını da 16:35’te kesildi. Gün boyu yayın yapın Tarık Toros’un yayın kesilmeden önceki son sözü ‘Ekranlarımız karardı ama siz enseyi karartmayın’ oldu. Görevden alındığı kendisine el yazısıyla iletilen Toros, binadan polis zoruyla çıkarıldı.

 

Halk TV ekranlarını açtı

Bugün ve Kanaltürk’e kayyum atanarak el konması ve polis zoruyla ekranın karartılmasına tepki için Halk TV, Bugün TV ile ortak yayına geçti. Can Erzincan Televizyonu ve Kanal 24 Televizyonu sahibi Recep Aktaş, stüdyolarını dayanışma amacıyla İpek Medya çalışanlarına açmaya hazır olduğunu belirtti.

 

Maaşları ödendi

Koza İpek Holding çalışanlarının 1 Kasım’da yatacak maaşları, Akın İpek’in talimatıyla kayyum tarafından mağdur edilmemeleri için 25 Ekim’de yatırıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, gazetecilere yönelik operasyonu protesto edenler hakkında soruşturma başlattı.

 

İpek: Oğlumun arkasındayım

Bugün ve Kanaltürk’ün Ankara’daki binasına gelen Koza İpek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek’in annesi Melek İpek, oğlunun arkasında olduğunu söyledi. İpek, “AK Parti düşmanımız değil, hepsini de tanıyorum, çok seviyorum. Yapacağınız o dosyaları inceleyin doğru ve yanlışı görün ona göre iki kelime söyleyin. Bugün söylemezseniz hangi gün söyleyeceksiniz?” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler