El dezenfektanlarına yoğun talep

Suya ve sabuna kolay ulaşma imkanı olmayan durumlarda kullanılan antibakteriyel jellerin satışlarında, domuz gribi riski yüzünden ciddi oranda artış olduğu bildirildi.

Yayınlanma: 26.10.2009 - 08:53
Abone Ol google-news

Bursa Eczacı Odası Başkanı Eczacı Kıvanç Atmaca, yurttaşların, dünyanın hassasiyetle üzerinde durduğu domuz gribine karşı üretilen aşıyla ilgili eczaneleri soru yağmuruna tuttuğunu söyledi.

Özellikle el temizliğine yönelik kullanılan sabun ve jellerin bu dönemde büyük talep gördüğünü ifade eden Atmaca, şunları kaydetti:

''Domuz gribine karşı şu anda en geçerli yöntem, el temizliği. Su ve sabunla bu temizlik sağlanabiliyor. Ancak suya ve sabuna kolay ulaşma imkanı olmayan durumlarda antibakteriyel jeller kullanılabiliyor. Domuz gribi riskine karşı korunma yöntemleri arasında gösterilen bu jellerin satışları son günlerde ciddi oranda arttı. Antibakteriyel jel üreten firmalar, talebi karşılamakta güçlük çekiyor. Bazı eczanelerde aşırı talep yüzünden jel kalmadı.''

Antibakteriyel jellerin susuz temizlik sağladığına dikkati çeken Atmaca, ''Aileler, özellikle okul çağındaki çocukları için alıyor. Eller temiz olduğu sürece domuz gribine yakalanma riski azalıyor'' dedi.

Carrefour Bursa yetkilileri ise kozmetik reyonunda satışa sunulan jellere talebin arttığını belirterek, ''Talebi karşılayabilmek için rafları sürekli dolu tutmaya çalışıyoruz. Ama, rafları dolu tutmak zorlaştı. Bunun için bir kişi görevlendirdik'' diye konuştular.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler