Elden ele mutluluk... Köy okullarını baştan yarattılar

Üniversite için gittikleri şehirlerde doğdukları Siverek’i unutmayan gençler, kurdukları platformla köy okullarını baştan yaratıyor. Şimdiye kadar Siverek’te beş okul onarıldı. Gönüllülerden Gökhan Levent, “Okulları onardık, boyadık, çizgi film kahramanlarının resimlerini çizdik. Çocukların yüzündeki sevinci kelimelerle anlatamam” diyor.

Yayınlanma: 05.08.2017 - 23:40
Abone Ol google-news

Gökhan Levent, liseyi Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde okudu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni kazanan Levent, okul arkadaşlarıyla köy okulları için ne yapabileceklerini konuşurken bir proje ortaya çıktı. Köy okullarının boya ve onarımını yapmak, kütüphanelerin iyileştirilmesini sağlamak, çocukların okuma kitabı, defter, kıyafet ihtiyacını karşılamak için harekete geçen Gökhan Levent, Berat Ahmer, İdris Dağkesen, Ferat Çetiner, Hakan Kurağ ve Ali Rıdvan Demirkapı geçen yıl eylül ayında Siverek Elden Ele Eğitim ve Kültür Platformu’nu (SEKÜP) kurdu. Siverekli olup yurdun birçok yerinde üniversite eğitimi alan SEKÜP gönüllüleri, platformu yurt geneline yaydı.

Siverekli gençler okul onarıyor

Destek büyük

Yaz tatilinde Siverek’e dönen SEKÜP gönüllüleri, köy okullarının onarımı için harekete geçti. Yalankoz, Karasu, Üstüntaş, Karabıyık ve Sarıören köylerindeki okulların onarımını, iç ve dış boyasını yapan öğrenciler okullarını daha çok sevsin diye duvarlara çizgi film kahramanlarının resimlerini çizdi. Bugün ise Çubuklu köyü okulunda onarım başlayacak.

Gazetemize konuşan Gökhan Levent, “Okulların onarımı için esnaftan yardım aldık. Ne yapmak istediğimizi anlatınca herkes bize destek oldu. Öğretmenlerimiz de. Daha sonra İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Kapanoğlu’nu projemiz hakkında bilgilendirdik ve kendisi de bize destek verdi. Boya ve malzeme sağladı, onarımını yapabileceğimiz okulların listesini verdi” dedi.

Kelimeler yetmez

Köylerde sevgiyle karşılandıklarını vurgulayan Levent, “Otobüsle gidiyoruz, giderken çocuklara kitaplar götürüyoruz. Bizi sevinçle karşılıyorlar. Her gittiğimiz yerde çok sıcak karşılandık. Çocuklar çok mutlu oluyor. Yüzlerindeki sevinci kelimelerle anlatamam” diye konuştu.

Kolilerce yardım

İstanbul, Adana, Aksaray, Malatya, Diyarbakır ve Erzincan gibi yaklaşık 10 ilde üniversite öğrencileri WhatsApp üzerinden gruplar oluşturarak çalışmalara başladı. Gönüllü sayısı kısa sürede 50’yi geçti. Siverekli öğretmenlerle irtibata geçen üniversite öğrencileri okuduklari şehirlerden kolilerce kitap, kırtasiye ve kıyafet yardımını, satranç takımlarını yaklaşık 10 köy okuluna ulaştırdı. Yardımlar öğretmenlerin gözetiminde okulların ihtiyaçlarına göre okullara dağıtıldı.

'Sevgiyi öğretin’

Siverek İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Kapanoğlu “Bu proje ile üniversiteli gençlerimiz kırsaldaki insanlarla iletişim kuruyor, onların bir bardak çayını içiyor. Çocuklar, onları gördüklerinde kendilerinin de başarabileceğini öğreniyor. Öğretmenlerimize de hep söylüyorum derslerin yanı sıra çocuklara sevgiyi öğretin. Arkadaşlarını, insanları, bu ülkeyi sevmeyi öğretin. Bunu başarabilirsek her şeyi başarabiliriz. Burada en önemli görev biz eğitimcilere düşüyor. Bu gençlerimiz pırıl pırıl gençler” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler