Elif’in de kolunu kestiler

Heykeltıraş Metin Yurdanur tarafından 1992 yılında yapılan ve Mersin Atatürk Parkı’nda sergilenen Karacaoğlan ve Elif anıtına saldırılar sürüyor.

Yayınlanma: 29.12.2014 - 22:43
Abone Ol google-news

Önceki gün anıttaki Karacaoğlan’ın kolunu kesen saldırganlar, son olarak Elif’in de kolunu kesti. Belediye yetkilileri, anıtın çevresinde ve parkta inceleme yaptı, olayla ilgili tutanak tutularak güvenlik birimlerine şikâyette bulunuldu.

Metin Yurdanur, yaşananlara isyan ederek, “Bu esere saldırı günler öncesinden gerçekleşti, ama Mersin Büyükşehir Belediyesi yetkilileri benimle irtibat kurmadı. Ben de onlara ulaşamadım. Yaşananları, bu saldırıları anlamak güç. Karacaoğlan Mersin için, Türkiye için bir değerdir, bu değer korunmalıdır. Ben saldırganların zavallı insanlar olduğunu düşünüyorum. Burada görev ve sorumluluk belediyeye düşer. Lütfen bir vinç göndersinler, o heykeli oradan kaldırsınlar, daha güvenli bir yere koysunlar. Ya da heykel oradan kaldırılıp ibreti âlem için belediye önünde sergilenmeli” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Daire Başkanı İlker Pırlak da,
heykelin yerinin, önceki belediye döneminde belirlendiğini belirtti ve sanatçının “heykelin yeri değişsin” talebinin değerlendirileceğini söyledi.

Saldırının heykel sanatına yönelik bir saldırı olmadığı, heykelin bazı parçalarının hurdacıya satılması amacıyla kesildiği yönünde izlenimleri olduğunu kaydeden Pırlak, “Önce bir parça, sonra bir parça alıyorlar. Heykelin rahatça kesilebilecek parçalarını kesiyorlar. Bizim amacımız öncelikle bu saldırıyı önlemek. Normalde gece 2 bekçimiz var parkta. Gün içinde de 2 turizm zabıtamız görev yapıyor. Ama demek ki 2 bekçi yeterli olmamış” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler