Emeklilikte yaşa takılanlar eylemde

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Türkiye Platformu üyeleri, Türkiye’deki emeklilik sistemini Kadıköy’de yaptıkları yürüyüş ile protesto etti.

Yayınlanma: 09.06.2014 - 10:17
Abone Ol google-news

Emeklilik sisteminin değiştirilmesi gerektiğini belirten platform üyeleri, yürüyüş sırasında taşıdıkları siyah balonları Soma’da yaşamını kaybeden 301 emekçinin anısına havaya bıraktı.

Emeklilik için prim gün sayısını doldurmasına karşın yaşı bekleyenler “Emeklilikte Yaşa Takılanlar” adı altında bir araya geldi. İzmir, Kocaeli, Adana, Ankara, Trakya ve Karadeniz’den gelen bölge platformları üyeleri dün Kadıköy Belediyesi önünden İskele Meydanı’na yürüdü. CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi’nin de katıldığı eylemde yapılan açıklamada, emeklilerle ilgili yapılan yasal değişiklikler ile emeklilerin kazanılan haklarının elinden alındığı, Anayasal suç işlendiği vurgulandı. Çelebi ise AKP iktidarının emek karşıtı uygulamalarını olduğunu belirterek “Emekçilerden yana, sorunların çözümü noktasında tüm önerilerimize arkasını dönüyor. Örgütlülüğünüzü büyüterek baskı grubu oluşturun. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonraki süreçte de haklarınızı alıncaya kadar yanınızda olmaya devam edeceğiz” dedi. Platform üyeleri, emeklilerin yanında yer alan ve kalp krizi sonucu yaşamını yitiren CHP İstanbul Milletvekili Ferit Mevlüt Aslanoğlu anısına oğlu Erdem Aslanoğlu’na da bir plaket verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler