Erdal Eren hep 17 yaşında

12 Eylül darbesinden sonra yaşı büyütülerek idam edilen Erdal Eren, ölümünün 34. yılında Karşıyaka Mezarlığı'nda anıldı. Erdal Eren için birçok kentte de çeşitli anma etkinlikleri gerçekleştirildi.

Yayınlanma: 13.12.2014 - 21:36
Abone Ol google-news

12 Eylül darbesinden sonra yaşı büyütülerek idam edilen Erdal Eren, dün ölümünün 34. yılında Karşıyaka Mezarlığı’ndaki mezarı başında anıldı. Erdal Eren için birçok kentte de çeşitli anma etkinlikleri gerçekleştirildi. Törene HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel de katılırken, “Denizler’den Erdal’a gençlik emeğin saflarında” sloganları atıldı. Tüzel, “Darbecilerin astığı Erdal Eren’in mücadelesini bugünlere taşıyanlar baskılara, gericilige boyun eğmeyecek. Erdallar yaşıyor, gençlik ayakta” dedi.

İstanbul’da ise Lise-Der’li öğrenciler Erdal Eren’i Beşiktaş’ta andı. Açıklama yapan Efe Arar, “Sorgulayan, fikir üreten, siyaset yapan gençlik tüm iktidarların en büyük korkuları olmuştur” dedi. 15 yaşında polisin attığı biber gazı kapsülüyle hayatını kaybeden Berkin Elvan’ı anımsatan Arar, “Tayyip Erdoğan’ın polise verdiği emirle Berkin öldürüldü. 34 yıl önce Erdal Eren’i idam edenlerden, Kenan Evren’den ve darbecileri yargılamayan AKP hükümetinden hesap soruyoruz!” dedi.

Tunceliler ise Seyit Rıza Meydanı’na yaptıkları yürüyüşle Erdal Eren’i andı. Emek Gençliği Bölge Yöneticisi Agit Aral, 12 Eylül darbesiyle gençliğin de hedef alındığını ve bunun için sembol olarak 17 yaşındaki Erdal Eren’in katledildiğini dile getirdi. Pertek ilçesinde de Erdal Eren için yürüyüş yapıldı. Diyarbakır’da Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi önünde toplanan öğrenciler adına konuşan Çağdaş Balçık,“34 yıl önce cunta karşısında dimdik duran Erdal Eren bize mücadeleyi yükseltme çağrısı yapıyor” dedi. Mersin’de de Özgür Çocuk Parkı’nda bir araya gelen Emek Gençliği üyeleri Eren’i andı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler