Erdoğan: AYM de dinleniyor

AYM Başkanı Haşim Kılıç’ın kendisini sertçe eleştirmesinin ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın sözleri dikkat çekti.

Yayınlanma: 26.04.2014 - 23:31
Abone Ol google-news

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yolsuzluk ve rüşvet operasyonları sonucu hedefine aldığı Gülen cemaatinin Anayasa Mahkemesi’ni dinlediğini söyledi. “Örgüt” olarak nitelediği cemaatin direncini kıracaklarını yineleyen Erdoğan, “Anayasa Mahkemesi’ni de dinliyorlar. Son zamanlarda atılan adımlar işte bizde bu soru işaretlerini doğuruyor. Çünkü her şeyleri bunların şantaj, her şeyleri bunların montaj. Temizleyeceğiz bunları, temizleyeceğiz. Ya yola gelecekler ya dışarı gidecekler” dedi.

Konya’da temaslarda bulunan Erdoğan, Kent Meydanı’ndaki toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, 17 ve 25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarını hükümete karşı darbe girişimi olarak nitelemesini sürdü.

Muhalefete ve Fethullah Gülen’e yüklenen Erdoğan örgüt olarak nitelediği cemaat mensuplarının devlet kurumlarındaki “dirençlerini” kıracaklarını söyledi. Erdoğan, “Bunların okullarına, dershanelerine karşı çığ gibi bir tepki oluşmaya başladı. Alın bunların dershanelerinden çocuklarınızı. Şu anda okullar bitiyor. Sakın ha, önümüzdeki yıl bunların okullarına çocuklarınızı katiyen göndermeyiniz. Bunların gazetelerine, televizyonlarına, bunların iftira ve yalan üreten medyalarına tavrınızı koyun. Türkiye Cumhuriyeti hükümetine karşı giriştikleri darbenin hesabını verecekler. Milli İstihbarat Teşkilatımızın TIR’larını durdurmanın, Türkiye’yi teröre destek veren ülke gibi göstermenin hesabını verecekler. Dışişleri Bakanlığımızdaki çok gizli toplantıyı alçakça dinlemenin ve bunu alçakça yayımlamanın, bu büyük ihanetin de hesabını verecekler” diye konuştu.

 

‘Atılan adımlar soru işaretleri doğuruyor’

Erdoğan, Mısır’da darbecilerin karşısında olduklarını ancak isim vermeden Fethullah Gülen’i kastederek “Pensilvanya’nın darbecilerin yanında” olduğunu söyledi. Erdoğan, “Pensilvanya Suriye’de darbe yapanların yanında oldu. Pensilvanya Mavi Marmara’yı batıranların yanında oldu. Bu oyuna gelmeyin, bu oyunu bozun. Biz bunların inine gireceğiz. Bunları bırakmayacağız. Devletin bütün kurumlarına sızmışlar. Beni dinliyorlar, devletin en üst kademesinden tutun... Bugün yeni bir şey söylüyorum, Anayasa Mahkemesi’ni de dinliyorlar. Ve son zamanlarda atılan adımlar bizde bu soru işaretlerini doğuruyor. Çünkü her şeyleri şantaj, her şeyleri bunların montaj. İşte Dışişleri Bakanlığımızı da dinlediler. Bunu dünyaya servis ettiler. Ne yazık ki CHP bunların yanında yer alıyor. MHP bunların yanında yer alıyor. BDP bunların yanında yer alıyor. Onları da dinlediler. Kardeşlerim, kimi dinlerlerse dinlesinler, ama karşılarında biz varız. Paralel, bir kısım paralel yargı ile mücadelemiz devam edecek. Bir kısım Emniyet’teki paralel yapı ile mücadelemiz devam edecek, temizleyeceğiz bunları. Ya yola gelecekler ya dışarı gidecekler.”

KonTV’nin yeni binasının açılışını da yapan Erdoğan, konuşmasının, “Dik dur eğilme, bu millet seninle” sloganlarıyla bölünmesi üzerine, “Hiç endişeniz olmasın. Biz, yola çıkarken ne dediysek oradayız. Biz kefenimizi giyerek bu yola çıktık. Onun için birilerinin meşru olmayan hevesleri bizleri bu yoldan döndüremez. Bunu böyle biliniz” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler