'Erdoğan er veya geç uluslararası ceza mahkemesinde yargılanacak'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a seslenerek, "Er veya geç burada yargı yolu kapalı olsa bile uluslararası ceza mahkemesinde yargılanacak" dedi.

Yayınlanma: 10.04.2014 - 14:41
Abone Ol google-news

CHP'li Sezgin Tanrıkulu, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında MİT Teklifine ilişkin basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

MİT Teklifini sert sözlerle eleştiren Tanrıkulu, "Yasa dışı, hukuk dışı bilmediğimiz ilişkiler gündeme geldiği zaman bu yasa ortaya çıktı" dedi.

MİT'in hukuk devletinde olmayacak yetkilerle donatıldığını iddia eden Tanrıkulu, şöyle dedi:

"Bütün bu yetkiler Türkiye'yi bir istihbarat devletine dönüştürmekte. Bu düzenleme ile MİT'in bugüne kadar yaptığı hukuk dışı yasa dışı soruşturmalar meşru hale getirilmeye çalışılacaktır. Hiçbir soruşturma açılmayacaktır, yeni bir soruşturma açılamayacaktır bu yasadan önceki eylemleri noktasında. Bu da neye işaret etmektedir, işte çok tartışılan Suriye'deki müdahaleler, Suriye'ye askeri yardımlar, silah yardımları. Adana'da yakalanan silahlar bütün bunlar bir daha soruşturulmayacaktır. Birçok yasa dışı iş hem bundan öncekiler meşru hale getirilecektir bundan sonrakiler ise soruşturulmayacaktır. Böyle bir koruma kalkanı hiçbir hukuk devletinde olmaz."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı da eleştiren Tanrıkulu, "Türkiye'de yargıdan kaçabilirsiniz. Yasa değiştirebilirsiniz ama uluslararası ceza mahkemesinin yargısından kaçamayacaksınız. Bunu özellikle Recep Tayyip Erdoğan için söylüyorum. Er veya geç burada yargı yolu kapalı olsa bile bu soruşturmalardan dolayı uluslararası ceza mahkemesinde yargılanacak" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler