Erdoğan için ağaç katliamı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kullanacağı Çengelköy’deki Vahdettin Köşkü ve Beylerbeyi Sarayı çevresindeki trafiği çözmek için yapılan kavşak ve yol genişletme çalışmaları ağaç katliamana yol açtı.

Yayınlanma: 11.09.2014 - 09:16
Abone Ol google-news

Çevre halkının tepkisi üzerine ağaç kesimi durdurulurken polis geniş güvenlik önlemi aldı. 103 yıllık Beylerbeyi Spor Kulübü’nün işlettiği otoparkın görevlisi ve kulübün taraftarı Emre Karayel, vakıf arazisi olan araziyi 20 yıldır kira karşılığı kullandıklarını söyledi. Karayel, “Bize konuyla ilgili haber vermeksizin önceki akşam üzeri aniden gelen ekipler, trafiğin en işlek saatinde ağaçları kestiler. Neden bu kadar aceleye getirdiklerini anlayamadık, her şey bir anda oldu. Bizimle ne bir anlaşma yapıldı, ne de yeni bir yer gösterildi” diyerek tepki gösterdi.

Otopark yetkilileri, AKP’li Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ile görüştüklerini ancak Türkmen’in konuyla ilgili bilgisi olmadığını ve çalışmayı İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğünü söylediğini ifade ettiler. Önceki gün 10 ağacın kesimine çevre halkının tepkisi üzerine dün kesim  çalışmaları durdu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler