Erdoğan’a tartışma çağrısı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir CHP’linin Saray’a gittiği iddiasıyla ilgili olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a televizyonda tartışma çağrısı yaptı. CHP’ye yönelik ciddi kumpaslar bulunduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, “İstediğin televizyona gelmeye hazırım. Gelmeyen namerttir” dedi.

Yayınlanma: 24.11.2019 - 02:00
Erdoğan’a tartışma çağrısı
Abone Ol google-news

Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Harmandalı Elektrik Üretim Tesisi’nin açılış törenine katıldı. Buradaki konuşmasında, Rahmi Turan’ın ortaya attığı iddialara değinen Kılıçdaroğlu, CHP’nin seçim başarısına dikkat çekerek “Nasıl olur da CHP belediyelerde önemli başarı sağladı? Nasıl olur da İstanbul’u, Adana’yı, Antalya’yı Mersin’i kaybettiler? Bunları düşünüyorlar. Nasıl bir kumpas kurabiliriz, CHP’yi nasıl geriletebiliriz ve bir dahaki seçimlerde nasıl başarılı olabiliriz? Bunun için CHP örgütlerine yönelik ciddi kumpaslar var. Defalarca söyledim: Önümüzde süreçler var, mahallelere sandıkları koyduk. Ama bu sürecin olumsuz olması için ellerinden gelen her şeyi yapacaklar. Sandalyeyi atacak adam bulacaklar, yumruk atacak adam bulacaklar. Bu konularda çok dikkatli olun. Kim bir başka kişiye hakaret ederse, sandalye atarsa, yumruk atarsa, yakasından yakalayın ve kapının önüne koyun dedim. O kişi asla CHP’li değildir, Saray’ın adamıdır” dedi.

İktidarın, Türkiye’nin gündeminden dikkatleri başka yöne çekmek istediğini söyleyen Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çağrıda bulunarak şunları söyledi: “Erdoğan İzmir’e geldi, bir sürü laflar etti. Ne dediğini ben gayet iyi biliyorum ama şu cümle önemli: ‘Ben Cumhurbaşkanlığımı ortaya koyuyorum, sen genel başkanlığını ortaya koyabiliyor musun’ diyor bana. İzmir’den, düşmanın denize döküldüğü kentten sesleniyorum, Erdoğan’a da onun yakınlarına da sesleniyorum. Sen ister Cumhurbaşkanlığı’nı koy, ister koyma, seninle her yerde her ortamda tartışmaya hazırım. Tank Paleti soracağım, bu konunun arkasını bırakmayacağım. Ben senin istediğin televizyona gelmeye hazırım. A Haber olur, ATV olur. Bizde yürek var, alın teri var. Bizde namuslu, dürüst insan olmak var. Bu niteliklere sahip olmayanlar bize kumpas kurmaya çalışıyorlar.”



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler