Erdoğan’ın sözü de suç

Erdoğan’ın “Eğer bir gün duyarsanız, Tayyip Erdoğan çok zengin olmuş, bilin ki haram yemişimdir” sözünü pankart yapan eylemciye soruşturma açıldı.

Yayınlanma: 17.04.2015 - 23:00
Abone Ol google-news

Yozgat Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın geçmişte söylediği ifade edilen “Eğer bir gün duyarsanız, Tayyip Erdoğan çok zengin olmuş, bilin ki haram yemişimdir” sözünü bir eylemde dövize yazarak taşıyan kişiye cumhurbaşkanına hakaret suçundan 4 yıl 8 aya kadar hapis istemiyle dava açtı. Diğer yandan başsavcılığın iddianamesi, Erdoğan’ın konuşma metinlerini aratmadı. 17-25 Aralık için “yargı darbe girişimi” diyen Başsavcı Yavuz, “Erdoğan’ın yolsuzluk adı altında yapılan soruşturmaların hükümeti gayri meşru yöntemlerle devirmek amacıyla yapıldığını tespit ettiğini”, “Fethullah Gülen ve cemaatin ise Erdoğan’a karşı savaş açtığını” iddia etti.

Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ve Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı’nın gözaltına alınmasını protesto eden grupta yer alan B.E. adlı kadın, üzerinde “Eğer bir gün duyarsanız, Tayyip Erdoğan çok zengin olmuş, bilin ki haram yemişimdir. RTE. Yorum yok” yazan döviz taşıdı. Eylemi takip eden polislerin bildirmesi üzerine Yavuz, söz konusu dövizi taşıyan B.E. hakkında cumhurbaşkanına hakaret suçundan iddianame hazırladı.

Darbe girişimini övmüşler

İddianamede, söz konusu eylemin içeriği anlatılırken “Burada bir kısım katılımcılar tarafından taşınan döviz ve pankartlarda gazetecilerin tutuklanmalarını protesto mahiyetinde sloganlara yer verilmesinin yanında, bazılarında da bunu fırsat bilerek 17/25 Aralık 2013 yargı darbe girişimini öven, o dönemde yapılan operasyonların yolsuzluğa yönelik olduğunu, Ak Parti hükümetinin yolsuzluk ve hırsızlık yaptığını, yapanlara göz yumduğunu, bunun başının da o tarihte hükümetin başı olan Recep Tayyip Erdoğan olduğunu belirten sloganlara yer verildiği” öne sürüldü.

Öte yandan iddianame, Tayyip Erdoğan’ın konuşma metinlerini aratmadı. İddianamede “Kamuoyunda 17-25 Aralık yargı darbe girişimi olarak bilinen olayların cerayan ettiği tarihlerde başbakan olan mevcut Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın, yolsuzluk soruşturması adı altında birden çok dosya üzerinden yürütülen soruşturmaların, başında bulunduğu hükümeti gayri meşru yöntemlerle devirme amacıyla yapıldığını tespit ettiği” savunuldu. İddianamede buna karşılık Fethullah Gülen ve cemaatin Erdoğan’a karşı savaş açtığı belirtildi. Dövizin suç nitelemesi ise iddianamede şöyle anlatıldı:

“Bu kapsamda şüphelinin elinde yazılı dövize cumhurbaşkanına ait olup olmadığı belli olmayan ‘Eğer bir gün duyarsanız Tayyip Erdoğan çok zengin olmuş. Bilin ki haram yemişimdir. RTE. Yorum yok’ yazılı dövizle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın aşırı bir zenginliğe sahip olduğunu, bunun da haram yiyerek gayri meşru yollardan edilmiş bir zenginlik olduğunu, daha baştan yolsuzluk ve hırsızlıkla mahkûm ettikleri tespit edilmiştir.”

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler