Ergenekon tertibi Erdoğan’a da tuzak

Gazeteci Yanardağ, İlker Başbuğ’u zindana atan yargının Başbakan’a da yönelebileceğini söyledi: Ergenekon tertibi Erdoğan’a da tuzak.

Yayınlanma: 10.01.2014 - 22:11
Abone Ol google-news

Ergenekon davası kapsamında aldığı ceza nedeniyle Muğla Cezaevi’nde tutuklu bulunan Yurt Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, “tutuklu olmam devlet içindeki çetenin en büyük kanıtıdır” dedi. Fethullah Gülen Cemaati aleyhine yaptığı yayınlar nedeniyle zindanda olduğunu belirten Yanardağ, “Bu Ergenekon tertibinin bize olduğu kadar Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a da tuzak olduğunu daha önce belirtmiştim. Nitekim eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, 8 yıl bu iktidarla çalıştı. Şimdi tutup bir savcı, bakanlar ve Başbakan hakkında yardım ve yataklıktan dava açabilir” dedi. Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, gazetemiz İzmir Temsilcisi Serdar Kızık, gazetemiz “cumhuriyet. com.tr” genel yayın yönetmeni Oğuz Güven ve gazeteciler Ünal Ersözlü, Ünal Türkeş, Halil Eğriboyun’la Tekin Cebeci, Yanardağ’ı önceki gün cezaevinde ziyaret etti. Konuşmasında 12 Eylül’den de kötü günlerin yaşandığını vurgulayan Yanardağ, “Ortada hukuk ve adalet yok, ahlaksızlık var. Yıllardır bunu söylüyoruz. Bugün iktidarın paralel devlet diye tanımladığı güç odakları nedeniyle birçok insan tutuklandı ve ceza aldı.

Artık anlaşılmıştır ki Ergenekon, Balyoz ve benzeri davalar derin devlet yapılanmasına ilişkin değildir 12 Eylül döneminden daha beter bir süreç, bir hukuk süreci yaşandı. 12 Eylül’de fiille fail arasında mahkemelerde kurulan ilişki bu davaların hiçbirisinde yok 12 Eylül’de işkence vardı, baskı vardı ama insanların evine silah, sahte belge ve deliller koyulmuyordu. 12 Eylül mahkemeleri daha adildi” dedi. Gelinen noktada iktidar blokunu oluşturan liberaller, muhafazakârlar ve cemaat bloğunun dağıldığının açıkça görüldüğünü vurgulayan Yanardağ, “Bugün en büyük tehlike ABD-Cemaat-AKP koalisyonu yerine, CHP-ABD-Cemaat iktidarının hazırlanmaya çalışılmasıdır” yorumunu yaptı.

‘SAVCI ÖZ BANA SORGUDA, ‘HOCAEFENDİ’YLE NEDEN BU KADAR UĞRAŞIYORSUN’ DİYE SORDU’

Eski Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz’ün, ifadesi alınırken kendisine, “Hocaefendi’yle neden bu kadar uğraşıyorsun” sorusunu yönelttiğini de söyleyen Yanardağ, şöyle konuştu: “Aldığım cezanın gerekçesi budur. Ben bu yapılanmayı kitaplarımda, televizyon programlarında anlattım. Nurettin Veren’in bazı Harp Okulu mezunlarının kılıçlarını Hocaefendi’ye teslim ettiklerine ilişkin yorumları üzerine kendisiyle televizyon programları yaptım. Bunun üzerine Veren’in 8 saat ifadesi alındı. Ama Genelkurmay tarafından hiçbir girişim olmadı. Bizi yargılayan mahkeme heyetleri, bizim suçsuz olduğumuzu, haksız ceza verdiklerini biliyorlar. Tutuklu olmam devlet içindeki çetenin kanıtıdır. Devlet içinde bir çetenin olduğunun bizzat Başbakan tarafından itiraf edilmesi 11 yıllık suç ortaklığının ispatıdır.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler