Eskişehir Valisi'nden muhabirimize: O muhabiri meşhur edeceğiz

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna muhabirimizin haberine tepki göstererek, "O muhabiri biraz meşhur edeceğiz" dedi.

Yayınlanma: 13.10.2014 - 23:33
Abone Ol google-news

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, apartman yapılmak üzere temeli kazılan Sinop’taki babasına ait arazide 10. yüzyıla dayandığı belirtilen tarihi antik amfora fırını (çanak çömlek fırını) ile seramik atölyesi çıkmasıyla ilgili haberimize, “O muhabiri (Selda Güneysu) biraz meşhur edeceğiz” diyerek tepki gösterdi. Tuna, “Nasıl meşhur edeceksiniz” sorumuza ise, “Hakkımızda ‘elimize fırsat geçti, biz de vuralım’ şeklinde haberler yapılıyor. Siz tabii meşhur olmak için yapmamış olabilirsiniz” karşılığını verdi.

‘Örnek aldığı kişiler var...’

Tuna, haberle ilgili Eskişehir’de yerel basına yaptığı açıklamada, “Maalesef doğrudan olmasa da dolaylı olarak şahsımıza yönelik itibarsızlaştırma, yani kara atma çabası olarak değerlendiremiyoruz. İsmini bile hatırlamıyorum o haberi yapan arkadaşımızın, herhalde bir hanımefendi. Herhalde meşhur olmak istiyor. Biz cevap vereceğiz. Onu biraz meşhur edeceğiz. Yani herhalde kendine örnek aldığı kişiler var bu arkadaşımızın” demişti. Bu açıklamaları nedeniyle arayıp görüştüğümüz Vali Tuna sorumuz üzerine bu kez, “Neticede zaman zaman bu tip haberlerle muhatap oluyoruz. ‘Elimize bir fırsat geçti, biz de vuralım’ şeklinde haberler yapılıyor. Sonra bu haberler çıktıktan sonra açıklama yapmanın da etkisi olmuyor. Siz tabii meşhur olmak için böyle bir haber yapmamış da olabilirsiniz” dedi.

Eser, bitişik apartmanlara kadar gidiyor

Tuna, babasına ait evle ilgili olarak şunları söyledi: “Söz konusu alanı Sayın Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Abdullah Kocapınar da inceledi. Arazi 1. derece sit alanı değil, 3. derece sit alanı. Babam oturuyordu. Sonra orayı babamız bir müteahhide verdi. 4 kat için de izin verildi. Eski ev yıkılıp, temeli derin kazılınca tarihi eser kalıntıları çıktı. Temel duvarları çıktı. Şimdi o tarihin bodrum katında muhafaza edilmesi kaydıyla yeni bir proje yapıldı. 6 aydır kurula gidip geliyoruz söz konusu yer için. Neticede kabul ettiler. Bu eserler taşınabilir olmadığı için de binanın bodrum katında, Sinop’taki müzenin kontrolü çerçevesinde muhafaza edilecek. Bu yerin girişi ayrı olacak. Neticede biz de söz konusu yerde mağdur olduk. 6 aydır uğraşıyoruz. Bizim gibi bir sürü de mağdur insan var. Keşke eski evimizi yıktırmasaydık. Bu arazinin devamı da var, ona bakılacak olursa. Tarihi eserlere ait duvarlar bitişikteki apartmanların tabanına kadar gidiyor. Burası eski Sinop şehri. Türkiye’de buna benzer şeyler var.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler