Etek yasağı mı?

‘Okul yönetimi pantolonla okula gelin dedi’

Yayınlanma: 16.10.2014 - 21:26
Abone Ol google-news

Eğitim-Sen Marmaris Temsilcisi Altan Kumbasar, ilçedeki ilköğretim okullarının 9 ile 10. sınıflarında okuyan kız öğrenciler için etek ve pantolonun seçmeli hale getirildiğini belirterek “Duyumlarımıza göre daha şimdiden Halıcı Ahmet Urkay ve Nurettin Gencalioğlu okullarında okul yönetimi 29 Ekim’den sonra kız öğrencilerin okula sadece pantolonla gelmelerini istemiş. Çocukların eteği üzerinden politika yapılmasını doğru bulmuyoruz” dedi.

Alınan kararın bir pantolon ve etek seçmesinden çok, öğrencilerin etek giymesini yasaklama amacını taşıdığını vurgulayan Kumbasar, şunları söyledi:

“Duyumlarımıza göre daha şimdiden Halıcı Ahmet Urkay ve Nurettin Gencalioğlu okullarında okul yönetimleri, 29 Ekim’den sonra kız öğrencilerin okula pantolonla gelmelerini istemiştir. Söylenilen şeyler yönetmeliğe aykırıdır. Valilik dahil hiçbir kurumun, öğretim yılı başında belirlenen öğrenci kıyafetini değiştirme yetkisi yok. Çocukların eteği üzerinden politika yapılmasını doğru bulmuyoruz. Cinsel çağrışımlar yaparak, öğrenci üzerinden bu tartışmalara girmenin sakıncalı olduğu görüşündeyiz. Öncelikle bu konuda referandum yapılır, referandum da hangi giysi tipi çoğunlukla kabul edilirse, öğrenciler o giysi ile okula gelebilir.”

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler