Ezidiler için seferberlik

IŞİD’in katliamından Türkiye’ye kaçan Ezidilerin sayısı 27 bini aştı.

Yayınlanma: 05.09.2014 - 00:10
Abone Ol google-news

IŞİD’in katliamından kaçan Ezidilerin sayısı 27 bini aşarken Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, seferberlik çağrısında bulundu. Devletin Ezidileri görmezden geldiğini, “Aman gelmesinler” tavrı içerisinde olduğunu belirten Kışanak, yaklaşan kış öncesi herkesten destek istedi.

 

Kışanak’tan çağrı

DİYARBAKIR: Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gültan Kışanak, IŞİD katliamından kaçan on binlerce insanın bölgeye dağıldığını belirterek, 3-4 gün içerisinde gelenlerin sayısının bini geçtiğini söyledi. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin Ezidilerin bölgedeki kamplara taşınması için otobüslerini tahsis ettiğini ve Ezidilerin bölgedeki barınma merkezlerine götürüldüğünü anlatan Kışanak, Yenişehir Belediyesi’ne ait Fidanlık Piknik alanında 3 bin insanın barınması için bir merkez oluşturduklarını tuvalet, banyo, içme suyu, üç öğün yemek gibi ihtiyaçları karşıladıklarının altını söyledi.

Kentteki diğer sığınmacılarla birlikte Diyarbakır’da 4 bin Sincarlı (Şengalli) aileyi misafir ettiklerini belirten Kışanak, 1800 kişinin muayene edildiğini, 300 çocuğa koruyucu aşı yapıldığını anlattı. Kışa hazırlık yapılması gerektiğini vurgulayan Kışanak, “3 bin kişi demek bir kasaba demektir, yeni bir şehir inşa ediyoruz. Berberden terziye her gereksinimi karşılamaya çalışıyoruz. Şu an ağırlıklı olarak belediyemizin imkânlarıyla ihtiyaçlar karşılanıyor. Bu bir insanlık görevidir. Bütün halkımızın buna katılması lazım. Ben Diyarbakır Valisi’yle bizzat görüştüm. Diyarbakır Valisi, Emniyet Müdürü, Jandarma Komutanı ilgili bürokratların bulunduğu bir görüşmeydi bu. ‘Aman Diyarbakır’a gelmesin’ dediler” diye konuştu.

ŞANLIURFA: DBP’li Viranşehir İlçe Belediyesi de 300 dönümlük alanda 50 büyük çadır kurarak Ezidi sığınmacılar için çadırkent oluşturuyor. Belediye Başkanı Emrullah Cin, Ezidilerin bir kısmının ilçedeki akrabalarına sığındığını ancak gelen Ezidi sığınmacı sayısının her geçen gün arttığını söyledi.

MARDİN: Mardin’e ulaşan Ezidilerin sayısı 6 bine ulaştı. Mardin Büyükşehir Belediyesi, otogara yerleşen Ezidilerin tüm ihtiyaçlarını karşılıyor.

ŞIRNAK: Irak sınırındaki Roboski bölgesinden sınırı geçerek Türkiye’ye sığınan Ezidilerden 508’i İdil ilçesindeki eski öğretmenevi ve itfaiye binasına yerleştirildi. İdil Belediyesi, Ezidilere her gün 3 öğün olmak üzere yemek dağıtıyor. Ezidi çocuklara Eğitim- Sen üyeleri ve bir grup öğretmen; oyuncak, şeker ve gıda malzemesi dağıttı. Eğitim-Sen üyeleri binanın bahçesine çocuklar için bir de oyun parkı kurdu. Katliamın korkusunu yüreğinde taşıyan çocuklar her şeyi unutup oyun parkında eğlendi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler