‘Fatih Terim aramadı’

Fenerbahçe, futbol camiasından gerekli desteği görmediğini belirtiyor.

Yayınlanma: 10.04.2015 - 06:24
Abone Ol google-news

Fenerbahçe’nin Rize’de yaşadığı olayın üzerinden 6 gün geçti, henüz failler bulunamadı. Bu nasıl iş böyle? İki gözaltı oldu, parmak izi tutmadı, adliyeye götürüldüler, serbest bırakıldılar. Anlaşılması güç bir durum. Emniyet istese 3-5 dakika içinde failleri bulabilirdi. Son dakika gelişmesi; ele geçirilen silah olayda kullanılan silah değilmiş. Sanırım bu olay örtbas edilmeye çalışılıyor. Sarı-Lacivertli takımda moraller sıfır. Toparlanmaları zaman alacak. Yönetim gece gündüz takımın yanında. Ancak oyuncular futbol camiasından yeterli desteği görememelerinden dolayı hayli rahatsızlar ve kendilerini ‘yalnız’ hissediyorlar. Aralarında isyan edenler de var. “Olayı yaşadık, neden dayanışma yok.” Kulüpler Birliği Başkanı Göksel Gümüşdağ’a da tepki büyük. Gümüşdağ, ‘canlarıyla’ uğraşan takım için tehditvari bir açıklamada bulunmuştu: “F.Bahçe gelecek hafta da sahaya çıkmak istemezse bunun hukuki boyutu ortadadır, sonuçlarına katlanırlar.” Ben başkanın bu açıklamasını talihsizlik olarak yorumluyorum.

‘Ölsek ne diyeceklerdi’

Sarı-Lacivertli takımda teknik direktör İsmail Kartal, basın mensuplarıyla yaptığı sohbet toplantısında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kartal “Cumhurbaşkanı iki kez aradı, Fatih Terim bizi aramadı. Olayı gerçekten çok ucuz atlattık, dualarla kurtulduk” diye konuştu.

‘Bu tür saldırı Togo’da oldu’

Erteleme konusunun da eleştirildiğini belirten Kartal “Bu durumu anlamıyorum. Ölsek ya da sakat kalsak ne diyeceklerdi. Birkaç yıl önce yanlış hatırlamıyorsam Togo’da oldu böyle bir olay. İnşallah bundan sonra olmaz. Hepten geriye çekilip beklemenin doğru olduğunu düşünmüyorum. Antrenman yapmak zorundayız. En azından kafalarımızı dağıtmak ve fizik olarak hazır olmak için çalışmak zorundayız.” dedi.

‘Bir tek bu olay kalmıştı'

 Bir basın mensubu “Bazı çevrelerin maçların ertelenmesine gerek yoktu yorumuna ne diyorsunuz” diye soruyor. İsmail Kartal’ın yanıtı şöyle oluyor: “Herhalde takımın yarısı ölseydi, yarısından fazla sakat kalsaydı belki o zaman anlarlardı. Hâlâ başka yerlerdeyiz, hâlâ başka yerlerde bir şeylerin altında bir şey arıyorlar. Acaba kendileri yolda giderken arabanın bir lastiği patlasa, çoluğu çocuğu olsa veya arkadan birisi aniden çarpsa ne düşünürlerdi? Bunu o gün o otobüsün içinde olanlar, yaşayanlar bilir. Son 3-4 senedir o kadar büyük olaylar yaşadık ki. Bir bu kalmıştı, bu da oldu”

Başkan’dan yemek

F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve eşi Gonca Yıldırım’ın ev sahipliğinde düzenlenen akşam yemeğinde Sarı-Lacivertli yöneticiler, futbolcular ile teknik heyet bir araya geldi.

CHP’den ziyaret

CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın, saldırı nedeniyle F.Bahçe başkanı Aziz Yıldırım’ı ziyaret ederek, ‘geçmiş olsun’ dileğinde bulundu.

‘Suçlular bulunsun’

Saldırı sonrası gözaltına alınıp serbest bırakılan Emre A, “Gerçek suçlular bulunsun” dedi. Nihat S. ise “Mağdurum. Olayın kaçta, nerede olduğunu polislerden öğrendim” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler