Fenerbahçe'den Veli'ye: İmza atma

Sarı-lacivertliler, Kara Kartal'ın yıldız futbolcusuna, Beşiktaş’a imza atmaması için haber gönderdi.

Yayınlanma: 26.12.2014 - 05:00
Abone Ol google-news

Kulüplerimizin büyük bir bölümünün ekonomik krizle karşı karşıya kaldığı bir gerçek. Bazı takımlar şimdiden sezon sonunu kara kara düşenmeye başladı. Beşiktaş bunlardan bir tanesi. Siyah - Beyazlılarda Veli Kavlak, Ersan Gülüm, Mustafa Pektemek ve Atiba’nın sözleşmeleri sona eriyor. Peki ne olacak? Başkan Fikret Orman öncelikle futbolcuların menajerleriyle masaya oturdu ve her birine yeni sezon için verebilecekleri rakamları iletti. 800 bin Avro alan Veli’ye yaklaşık yüzde 80 zam yapıldığı, Ersan ve Pektemek’in de 3 milyon TL’lik yıllık öneriyi az bulduğu ve 1.2 milyon Avro talep ettikleri öğrenildi.

Atiba’nın da 1 milyon Avro olan ücretinin artırılmasını istediği Orman’nın kendisine 1.2 milyon Avro önerdiği ifade edildi. Ersan’a, Pektemek’e ve Atiba’ya teklif var mı yok mu bilmem ama Veli’ye önemli teklifler geliyor. Bu sezon çok istikrarlı bir grafik çizen yıldız futbolcuya Everton ve Fenerbahçe kulüpleri talip. İki büyük kulübün teklifleri son derece ciddi. Hatta Fenerbahçe, Beşiktaş’a imza atmaması için yıldız futbolcuya haber göndermiş. Veli’nin Beşiktaş’tan istediği para 1.4 milyon, maç başına da 10 bin Avro. Orta yol bulunur mu, bulunmaz mı bilemem ama Veli’nin Siyah - Beyazlı renklere aşık olduğuna iyi tanıklık edenlerdenim.

 

'Haram lokma yedirmedim'

Beşiktaşlı futbolcu Veli Kavlak’ın Adana Demirspor maçında göstermiş olduğu fair-playlik davranışı ilk değil. Yıldız oyuncu 2012 yılında oynanan ve 3-3 berabere sonuçlanan Beşiktaş-Bursaspor karşılaşmasında da buna benzer bir tablo sergilemişti. Pozisyonu hatırlayalım. Bursa’dan Ferhat Kiraz’ın sarı kartı var ve Veli’ye tokat atıyor. Veli kendini yere bıraksa Ferhat ikinci sarı karttan oyun dışı kalacak. Genç futbolcu bunu yapmıyor. Yapsa yapardı. Bakın maç sonu Veli ne demişti: “İşin ucunda alın teri ekmek var.” Önceki gün Beşiktaş-Adana Demirspor maçındaydım. Maç sırasında rakip oyuncu Hakan’ın Veli’ye bir hareketi olmuş, hakem Suat Arslanboğa kırmızı kartını çıkarmıştı. Veli girdi araya kararın ağır olduğunu söyledi. Bunun üzerine kırmızı sarıya dönüştü. Etti mi iki. Kim yapar bunları hadi söyleyin. Haklı olarak Veli’ye övgüler, tebrikler geldi. İlk tebriği maçın içinde hakemden aldı. İkincisi TFF’den geldi. Sonra bu tebrik zincirine başkan Fikret Orman, yöneticiler Ahmet Nur Çebi, Metin Albayrak, takım arkadaşları eklendi.

Beşiktaş İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi, Adana Demirspor ile oynadıkları maçta Veli Kavlak’ın centilmence davranışıyla ilgili, “Veli’ye teşekkür etmiyorum, görevini yaptı” dedi. Malzemeci Süreyya Soner’i unutmamalıyım. O da tebrik edenler arasında. Kulüpte 33. yılını tamamladı. Unutulmazlardan oldu. Haftalar önce Beşiktaş-Trabzon maçında Veli’den attığı gol sonrası formasını istemiştim. Veli o formayı bana hemen göndermişti. Bu formanın anlamı şimdi daha da büyüdü.

 

Ödemiş'ten sevgi seli

Veli’nin doğup büyüdüğü yer Ödemiş. Babası Eşref Ağabey’i aradım. Viyana’da (Şu anda orada oturuyorlar) olduğunu düşündüm, karşıma Ödemiş’de çıktı. Anne ve babasının yanına gelmiş. Bir hafta kadar burada kalacakmış. Veli’nin fair-playlik hareketini sordum. Başladı anlatmaya: “Bizim ailede Atatürk terbiyesi var. Çocuklarım harama haksızlığa ellerini uzatmazlar. Böyle gördük, böyle yetiştik. Bizim defterimizde sahtekarlık yazmaz. (Atatürk’ün sözünü hatırlatıyor) Ben sporcunun zeki, çevik aynı zamanda ahlaklısını severim. İşte biz bu yolda yürüyoruz. Oğlumun sahada yaptığı davranışı normal karşılıyorum.” Ödemiş de Veli’yi bağrına basıyor. Babası gördüğü büyük sevgi seli karşısında haklı olarak gururlanıyor, övünüyor oğlu Veli’yle.

 

‘RAKİPLERİMİZDEN DE BEKLİYORUZ’

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Veli’nin hareketiyle ilgili olarak “Biz oyuncularımıza şerefinle oyna hakkınla kazan diyoruz. Bunun en güzel örneğini Veli Kavlak göstermiştir. Kırmızı kart çıkabilir ve maçı kazanbilirdik ama şu an ortaya çıkan durumdan daha memnunuz. Ben ve arkadaşlarım kulüpler arası ilişkiye dikkat ediyoruz. Aynı özeni rakiplerimizden de bekliyoruz. Aksi bir durum ortaya çıktığında üzüntümüzü belirtiyoruz” diye konuştu


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler