Fenerbahçe'nin 'Yaya Toure'si

Savunmadaki başarısını hücumda da gösteren milli oyuncu, Fenerbahçe'nin farklı galibiyetinin mimarı oldu. Topal bundan sonraki maçlarda da ofans planının önemli parçası olacak.

Yayınlanma: 23.11.2015 - 10:03
Abone Ol google-news

Fenerbahçe'de Pereira’nın Mehmet Topal açılımı tuttu... Sezon başından beri savunmayı oturtmak isteyen ve bu nedenle çok eleştirilen Portekizli teknik adamın Mehmet Topal ile yaptığı hücum hamlesi olumlu sonuçlandı.

Karşılaşma öncesi Mehmet Topal’dan hücum yönünü göstermesini isteyen genç teknik adam, oyuncusundan sürekli olarak hücuma destek vermesini, savunmanın arkasına sarkmasını istediğini söyledi.

Savunmadaki başarının hücumda da gösterilmesi için orta alan oyuncularının hücuma katkı sağlamaları gerektiğini düşünen Pereira bu maçtan önce Mehmet Topal’a önemli bir rol verdi.

YAYA TOURE GİBİ...

Topal karşılaşmayı 11 bin 110 metre koşu ile tamamlarken takımının en çok mesafe kat eden oyuncusu oldu. Bu koşuların büyük bölümünü hücumda yapan Mehmet Topal iki kez savunma arkasına sarkarak Hasan Ali ve Robin Van Persie’nin attığı gollerde asisti yapan isim oldu.

Manchester City’nin usta oyuncusu Yaya Toure gibi hücumda ve savunmada aynı başarıyı gösteren Topal, maç sonunda en mutlu isimdi. Karşılaşma sonrası Malatya’dan gelen kardeşi İsmail ile kucaklaşan Mehmet Topal mutluluğunu paylaştı.

Vitor Pereira ve takım arkadaşlarının tebrik ettiği Topal bundan sonraki maçlarda da sarı lacivertlilerin hücum planının önemli bir parçası olacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler