Festivalde zorunlu B planı

İki orkestra terör korkusuyla İstanbul’a gelmek istemeyince 44. İstanbul Müzik Festivali’nde oyuncu değişikliğine gidildi

Yayınlanma: 11.06.2016 - 00:04
Abone Ol google-news

44. İstanbul Müzik Festivali’nde müziğin büyülü dünyasının kapılarını çocuklara açacak “Cadı ile Maestro / Çocuklar için Müzikal bir Masal” adlı etkinlikte çalacak Brandenburg Devlet Orkestrası, terör endişesiyle konseri iptal etti. Yarın 12.00 ve 14.00 saatlerinde iki kez Zorlu PSM Drama Sahnesi’nde sahnelenecek konsere günler kala yaşanan Vezneciler patlamasının ardından, Almanya kökenli orkestranın üyelerinden bir kısmı İstanbul’a gelmekten endişe duyduklarını bildirdiler. Bunun üzerine orkestranın şefi Howard Griffiths’in tek başına katılacağı konserde oyuncu değişikliğine gidilerek, Brandenburg Devlet Orkestrası yerine İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası’nın (İDSO) çalması kararlaştırıldı. Anlatıcı olarak Bergüzar Korel’in de sahnede olacağı konser için İDSO’nun provaları son sürat sürüyor.

İkinci iptal

Benzer bir durum da 13 Haziran Pazartesi 20.00’de Kadıköy’deki Süreyya Operası’nda yapılacak “Yıldızlar Buluşması - 2” konseri için yaşandı. Viyolonselci Gautier Capuçon’la beraber çalacak Alman topluluk Artemis Quartet yine Vezneciler patlamasının ardından İstanbul konserini iptal edince, konser için bir başka Alman topluluk Casal Quartett’le anlaşıldı. Görüşüne başvurduğumuz Müzik Festivali Direktör Yardımcısı Efruz Çakırkaya, “Ülkemizde yaşanan bu sıkıntılı dönemde hepimizin ihtiyacı olan kültür sanatla ruhumuzu tazelemek, müzikle iyileşmek. Hiçbir etkinliğimizi iptal etmeden, bütün festival programını ilan ettiğimiz şekilde gerçekleştirmeye çalışıyoruz” diyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler