Fikret Orman: Daralmaya devam edeceğiz

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, radikal kararlar almaya devam edeceklerini belirtirken kulüp olarak daralmaya gideceklerini söyledi.

Yayınlanma: 17.07.2019 - 04:15
Fikret Orman: Daralmaya devam edeceğiz
Abone Ol google-news

SAMİ GÜREL

Siyah-Beyazlılar, 6 yıl önce 150 milyon doları aşan değeriyle Türk spor tarihinin en büyük sponsorluk anlaşmasına imza atan Vodafone Türkiye ile 5 senedir sürdürdüğü forma göğüs sponsorluğunu 36 milyon TL karşılığında 2 yıl daha uzattı. Vodafone Park’ta düzenlenen imza törenine Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Vodafone Türkiye CEO’su Collman Deegan, Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy ve Beşiktaş yönetim kurulu üyeleri katıldı. Orman, Vodafone ile yaptıkları anlaşmada 7 yıllık süreç içerisinde 32 milyon dolarlık gelir elde ettiklerini belirtirken “Ülkemizde sponsorlu anlaşmaları 1 yıl oluyor. Beşiktaş olarak uzun yıllardır Vodafone ile birlikteyiz. Böyle bir başarı hikayesini birlikte yazabiliyorsak o da iki kurumun başarısıdır” dedi.

‘Aday olmayacağım’

Ekonomik olarak bu sene kulübün yol haritasını da anlatan Fikret Orman, “Bu benim Beşiktaş’taki başkanlık olarak son dönemim. Radikal ve faydalı kararlar alma sürecini yaşamak istiyorum. Bankalar Birliği ile bir mali yapılanma yaptık. Ana fikir olarak daralmaya devam edeceğiz. Bu sadece Beşiktaş için geçerli değil. Dünyada da böyle bir süreç var. TFF-Kulüpler Birliği toplantısında buna mecburiyet olduğunu belirtmiştik. Maddi olarak radikal kararlar alıyoruz. Personel giderlerimiz, departmanlar gibi kalemlerde önemli işler yapıyoruz. Bizim için bir borç, bir de şampiyon olamama konusu konuşuluyor. Borçlar konusunda çalışmalar yapıyoruz. Seçim sıkıntısı olmadığı için bunu uygulayacağız. Benden sonrakilere daha yapısı oturmuş bir Beşiktaş bırakmak istiyorum” ifadelerini kullandı.

‘İşbirliği devam edecek’

Vodafone Türkiye CEO’su Collman Deegan Türk futbolunda örnek işler yapmaya devam edeceklerini belirtirken, Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy ise “Vodafone Park, artık en fazla teknoloji yapılan stadı oldu. Bu yatırımlarla beraber kültürel ve sosyal aktiviteler yapılıyor. Beşiktaş ile gönül birliği çerçevesinde çalışmalara devam ediyoruz” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler