Fındık toplayarak çocuk büyüten analar yılmayacak

Haksız tutuklamaların ardından gün boyu gazetemize destek için gelenler arasında yer alan DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, konuşmasında Erdem Gül’ün annesinin sözlerini andı

Yayınlanma: 27.11.2015 - 22:15
Abone Ol google-news

Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ün yazdıkları haber nedeniyle tutuklanması nedeniyle gazetemize çok sayıda emek örgütü temsilcisi destek ziyaretinde bulundu. Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, bugün bu ülkede savaşla, katilamla, savaş suçlarıyla, baskıyla, yolsuzluklarla kendi siyasi iktidarını var etmeye çalışanlar olduğunu belirterek, bu siyasi iktidarın kendi varlığını sürdürebilmek için gerçeğin ortaya çıkartılmasına karşı büyük bir tahammülsüzlük duyduğunu dile getirdi.

Gazetecilerin işte bu nedenle bu siyasi iktidarın en büyük hedefi haline gelmiş durumda olduğunu vurgulayan Çerkezoğlu, “Can Dündar’ı ve Erdem Gül’ü cezaevine kapatarak bu gerçeklerin üzerini örmeye çalışanlar bilsinler ki yaptıkları herşey nafiledir. Can Dündar ve Erdem Gül cezaevine kapatılsalar da onlar taarfından onların duyurdukları gerçekler apaçık ortada durmaktadır. Bu ülkenin onurlu gazetecileri bu gerçekleri anlatmaya söylemeye devam edecektir” dedi.

 

Teslim olmak yok

“Bizler namlunun ucunda sansürün kıskacında mahkemede içerde dışarda nerede olursak olalım bu ülkenin onurlu insanları bu ülkenin işçileri emekçileri bu ülkenin çocuklarını fındık toplayarak büyüten anaları ve kadınları ve gençleri olarak teslim olmayacağız” diyen Çerkezoğlu, gerçekleri söylemeye, bu ölüm katliam düzenine karşı mücadele etmeye devam edeceklerinin altını çizdi. Bugün bu ülkeyi katliamlarla şiddetle baskıyla sansürle yönetmeye çalışanların korkutuğunu ve bu korku da haklı olduklarını ifade eden Çerkezoğlu, “Diktatör korkmakta haklıdır. Korkmaya da devam etsinler. Çünkü gerçekler tutuklanamaz. O gerçekler onların peşini bırakmayacak” diye konuştu.

CHP eski İstanbul Millekvekili ve DİSK eski Başkanı Süleyman Çelebi de bugün ağıt yakma günü olmadığını, bütün toplumsal muhalefet örgütleri bir ortak hatta buluşmak ve bu mücadeleyi birlikte yola koymak zorunda olduklarını dile getirdi.

 

Sabahın bir sahibi var

Sabahın bir sahibi olduğunu vurgulayan Çelebi, “Sabahın sahibi bu ülkenin aydınları, ilericileri, solcuları, sosyalistleri, ortak bir cephede buluşmalılar. Bundan sinersek, bunlar bizi teslim alacaklarını sananlar, şunun hesabını bir gün vereceklerini akıllarından çıkarmasınlar. Bu kararı Cumhurbaşkanı’nın talebiyle verdiğini bütün dünya biliyor. Dolayısıyla artık faşizme geçit yok değil, artık faşizme karşı hepberaber savaşmak zorundayız. Direneceğiz, sokakları örgütleyeceğiz” dedi.

Çelebi, tüm kesimlerin aidiyetlerini bir kenara bırakarak, toplumsal muhalefet hareketini birlikte örmeleri gerektiğini belirtti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler