Fransa'dan YPG krizine ilişkin açıklama: Ankara bizi yanlış anladı

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, "Kürtlere destek garantisi verdik. SDG ve Türkiye arasında arabulucuk rolü üstlenmek istiyoruz" demesinin ardından "Cumhurbaşkanlığı’na bilgi verdiğini belirten bir yetkili, Mınbiç veya Suriye’ye asker göndermeyi de planlamadıklarını, Ankara’nın yanlış anladığını söyledi.

Yayınlanma: 30.03.2018 - 21:43
Abone Ol google-news

Ankara, Fransa Cumhurbaşkanı’nın Suriye Demokratik Güçleri (SDG) temsilcileriyle yaptığı görüşmeye sert tepki verirken, Fransa’nın Türkiye’yi görüşmeyle ilgili anında bilgilendirdiği öğrenildi. Fransa Büyükelçisi’nin görüşmeyle ilgili anında Cumhurbaşkanlığı’na bilgi verdiğini belirten yetkili, Mınbiç veya Suriye’ye asker göndermeyi de planlamadıklarını, Ankara’nın yanlış anladığını söyledi.

Macron’un, SDG heyeti ile önceki gün yaptığı görüşmenin ardından Elysee Sarayı’ndan yapılan açıklamanın Türkçesi ilk defa Büyükelçilik tarafından paylaşıldı. Cumhuriyet’e bilgi veren bir Fransız yetkili de Elysee’deki görüşmede Fransa’nın Mınbiç’e asker göndermesine yönelik bir görüşmenin ele alınmadığını, bunun görüşme sonrasında SDG’lilerin yaptığı basın toplantısında duyurulduğunu söyledi. Yetkili, Fransa’nın Mınbiç veya Suriye’nin herhangi bir bölgesine asker göndermeyi planlamadığını belirtirken, Büyükelçi Charles Fries’in Cumhurbaşkanlığı’nı görüşmeyle ilgili bilgilendirdiğini duyurdu. Ankara’dan peş peşe gelen tepkilerin ardından Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun, Fransız meslektaşı Jean-Yves Le Drian ile telefonla görüştüğü duyuruldu. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un başdanışmanıyla görüştü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler