Uruguay üst turda

2018 Dünya Kupası A Grubu'nda Uruguay, Suudi Arabistan'ı 1-0 mağlup etti. Bu sonuçla Uruguay ve ev sahibi Rusya, gruptan çıkmayı garantiledi.

Yayınlanma: 20.06.2018 - 19:45
Uruguay üst turda
Abone Ol google-news

 

2018 Dünya Kupası A Grubu'nda Uruguay, Suudi Arabistan'ı Luis Suarez'in 23. dakikada attığı golle 1-0 mağlup etti. Bu sonuçla A Grubu'nda 6'şar puana ulaşan Rusya ve Uruguay son maçlar öncesinde bir üst tura çıkmayı garantiledi. İki takım, 25 Haziran Pazartesi günü grup liderliği için kozlarını paylaşacak.

Uruguay, Dünya Kupası gruplarında oynadığı son dokuz maçta sadece bir kez yenildi (5 galibiyet 3 beraberlik) ve son altı grup maçının beşini kazandı. Öte yandan Luis Suarez 100. milli maçına çıkarak bunu başaran 6. Uruguaylı futbolcu oldu. Bu maçta kaydettiği golle ise, üç farklı Dünya Kupası'nda gol atmayı başaran ilk Uruguaylı futbolcu olmayı başardı.

Bu maç, turnuvada 1-0 sonuçlanan sekizinci karşılaşma oldu. 2014 Dünya Kupası'nın tamamında 1-0 tamamlanan karşılaşma sayısı sekizdi.

URUGUAY: 1 - SUUDİ ARABİSTAN: 0
STAT: Rostov Arena
HAKEMLER: Clement Turpin, Nicolas Danos, Cyril Gringore (Fransa)
URUGUAY: Muslera, Varela, Gimenez, Godin, Caceres, Sanchez (dk. 82 Nandez), Bentancur, Vecino (dk. 59 Torreira), Rodriguez (dk. 59 Laxalt), Suarez, Cavani
SUUDİ ARABİSTAN: Alowais, Alburayk, Hawsawi, Alboleahi, Alshahrani, Aljassim (dk. 44 Almoqawhi), Otayf, Aldawsari, Alfaraj, Bahbir (dk. 71 Kanno), Almuwallad (dk. 78 Alsahlawi)
GOL: Dk. 23 Luis Suarez 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler