İspanya güç bela

2018 Dünya Kupası B Grubu'nda İspanya İran'ı 1-0 mağlup etti

Yayınlanma: 20.06.2018 - 22:54
Abone Ol google-news

2018 Rusya Dünya Kupası'nın B Grubu'nda, ilk maçını Fas'a karşı 1-0 galip gelerek başlayan İran ile Portekiz'le 3-3 berabere kalan İspanya karşı karşıya geldi. Karşılaşmayı 1-0 alan İspanya puanını 4'e çıkarırken, İran 3 puanda kaldı. İran buna göre, 4'er puanla ilk iki sırada yer alan Portekiz ve İspanya'nın ardından 3. sırada yer aldı.

İran'ın defansif futbol anlayışı ilk yarıya yansıdı. Kısır geçen ilk yarıda rakipler, 0-0'lık skorla soyunma odasına gittiler. Daha heyecanlı başlayan ikinci yarıda 54. dakikada Diego Costa'nın golüyle ile öne geçen İspanya oldu. İspanya'nın golüyle riskleri göze alan İran, defansif futbol anlayışından biraz da olsa sıyrılıp İspanya kalesine ataklarda bulundu. Bu atakların meyvesini 61. dakikada Saeid Ezatolahi'nin attığı golle aldı. Ancak bu gol VAR sistemine takıldı ve ofsayt gerekçesiyle iptal oldu. Sonrasında iki tarafında gol pozisyonları bulduğu maçta, başka gol sesi çıkmadı.

Costa krallık yarışında

Diego Costa bu maçta attığı golle, toplamda 3. golünü atmış oldu. Dünya Kupası gol krallığında iddialı isimlerden birisi olan İspanyol yıldız, 4 golle zirvede yer alan Portekizli Cristiano Ronaldo'yu takip ediyor.

 

İRAN: 0 - İSPANYA: 1

STAT: Kazan Arena
HAKEMLER: Andres Cunha, Nicolas Taran, Mauricio Espinosa (Uruguay)
İRAN: Alireza Beiranvand, Rezaeian, Pouraliganji, Hosseini, Haji Safi, Ezatolahi, Taremi, Ebrahimi, Amiri, Ansarifard, Azmoun
İSPANYA: De Gea, Carvajal, Piqué, Sergio Ramos, Jordi Alba, Busquets, Vázquez, David Silva, Iniesta, Isco, Diego Costa
GOL: Dk. 54 Diego Costa

SARI KARTLAR: Amiri, Ebrahimi (İRAN)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler