F.Bahçe’de 3. portakal dönemi

Daha önce görev yapan Guus Hiddink ve Dick Advocaat başarılı olamamışlardı

Yayınlanma: 24.06.2018 - 10:57
F.Bahçe’de 3. portakal dönemi
Abone Ol google-news

1990-91’de Guus Hiddink, 2016-17’de Dick Advocaat. Bu iki teknik adam Fenerbahçe’de başarılı olamamıştı. Hiddink yönetiminde 39 resmi maçta 16 galibiyet 9 beraberlik 14 yenilgi alınırken Sarı - Lacivertliler o sezonu beşinci tamamladı. Advocaat’la ise 55 resmi maça çıkan, 30 galibiyet 16 beraberlik ve 9 yenilgi gören takım ligi üçüncü sırada bitirdi. Şimdi Fenerbahçe yeniden bir başka Hollandalı teknik direktör Phillip Cocu’ya emanet. Bu aynı zamanda Sarı - Lacivertlilerde 3. ‘portakal’ dönemi. Cocu’nun PSV’deki başarıları hayli fazla. Kaldırdığı kupaların sayısı yüksek. Fakat Avrupa’da başarısı yok. Sarı - Lacivertlileri tercih etmesinin nedeni Hollanda ekibine doymuş olması. Cocu hücum futbolunu seven birisi. Fakat Fenerbahçe kadro olarak buna müsait değil. Takımın yaş ortalaması 30’un üzerinde. Hücum futbolu için tranferlere çok acil ihtiyaç var. Taraftarların beklentileri büyük. Birilerinin Fenerbahçe’nin son dört yıldır şampiyon olamadığını teknik adama anlatması gerekiyor. Cocu ile üç yıllık anlaşma yapıldı. Daha önceki teknik direktörlerle de bu tarz anlaşmalar yapılmıştı. Hiçbiri sonunu göremedi. 

Kuyt’tan Koç ve Cocu’ya tebrik
Fenerbahçe’nin Hollandalı eski futbolcusu Dirk Kuyt, Sarı - Lacivertli futbol takımının teknik direktörlüğüne getirilen vatandaşı Phillip Cocu’ya başarı diledi. Kuyt, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’u, Cocu tercihinden dolayı tebrik ederek, şu ifadeleri kullandı: “Sayın Başkan sizi tebrik ediyorum. Sadece 2 çok iyi profesyonel transfer etmediniz aynı zamanda 2 çok iyi insan kazandınız. İkisi ile çalışma şansına sahip oldum ve eminim ki Fenerbahçe için başarılı günler çok yakın. Phillip ve ekibine sonsuz başarılar.” Adı bir süre Fenerbahçe ile anılan Hollandalı futbolcu, görevine Feyenoord altyapısında devam edeceğini söyledi.

Kocaman’ın ekibi kaldı
Fenerbahçe’de Aykut Kocaman’ın ekibi görevine devam edecek. İşte o isimler: Murat Öztürk (kaleci antrenörü) Barış Karakoç (antrenör), Zeki Murat Göle (antrenör), Turgay Altay (antrenör), Arda Keskin (antrenör), Fatih Yıldız (bireysel performans uzmanı), Alper Aşçı (bireysel performans uzmanı), Melikşah Sezgin (analiz uzmanı).

Köybaşı’nı Göztepe istiyor
Sper Lig ekiplerinden Göztepe, Fenerbahçe’nin sol beki İsmail Köybaşı için nabız yokluyor. Sarı - Kırmızıların hocası Bayram Bektaş, 28 yaşındaki futbolcunun kesinlikle alınmasını yönetime iletti. Köybaşı geride bıraktığımız sezon Fenerbahçe’de 16 maça çıktı, 3 asist yaptı.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler