Cocu imzayı attı

Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Phillip Cocu, kendisini Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü yapan 3 yıllık imzayı attı

Yayınlanma: 27.06.2018 - 19:29
Cocu imzayı attı
Abone Ol google-news

Hollandalı teknik adam, saat 16.30 sıralarında İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na ulaşmıştı. Cocu'yu havalimanında kulüp yetkilileri çiçeklerle karşılarken, daha sonra araçla havalimanından ayrıldı.

Şükrü Saraçoğlu Stadyumu'nda düzenlenen basın toplantısından sözler şu şekilde:

Ali Koç: İkinci kez burada beraberiz, hep beraber. Hoşgeldiniz, teşekkür ederiz. Bizim için öenmli bir günde buradayız, nice iyi günleri hep beraber yaşamak dileyğiyle. Bugün başkan ve yönetim kurulu olarak ilk defa bir hocayla anlaştık. Sembolik imza törenimizi yapıyoruz. Arzum ve dileğim başkan olduğum müddetçe, umarım bir dönemden fazla olur. İlk ve son teknik direktör anlaşması olur. Yüksek bir beklentinin olduğunu biliyoruz. Comolli'nin liderliğinde Phillip Cocu'nun önderliğinde nice başarılara imza atarız. Phillip'e ailesine, yardımcısı Chris'e, onun ailesine Türkiye'ye ve İstanbul'a hoşgeldin diyoruz.Damien ile 1 yıldır çalıştığımızı size izah etmiştim. Hem futbolcu hem de teknik direktör tarafında ciddi çalışmalar yaptığımızı, bunları yaparken istatistikler kullandığımızı, belirli bir anlayış ve felsefe çerçevesinde hareket ettiğimizi, bir Türk hocada karar kılarsak bunu Aykut Kocaman olacağını söylemiştim.

AYKUT KOCAMAN'A TEŞEKKÜR

Aykut hocaya, Fenerbahçe'ye hem geçtiğimiz sezon, hem de bugüne kadar vermiş olduğu hizmetlerden dolayı, başkan ve bir taraftar olarak çok teşekkür etmek istiyorum. Fenerbahçe söz konusuysa, Aykut hocanın bir teknik direktörden çok fazlası olduğunu ifade etmiştim. Kendisiyle kararımızı konuşurken, dedi ki, ben çalışmayacağım bir müddet, lüften benim ekibimiz haklarımın korunması konusunda sizden destek istiyorum. Biz de sadece ekibinizin değil, sizin de haklarınız korunacaktır. Aykut hocanın ekibiyle hocamız Phillip Cocu çalışmaya başlayacak. Arzu ettikleriyle de devam edecek. Bu anlayış için de ham Aykut hoca hem de ekibine teşekkür ediyorum.

Hocamız Cocu, baktığımız zaman Hollanda'da en güçlü kadroya sahip olmamasına rağmen, son 4 senede 3 kez şampiyon oldu. Bu tabii ki benim yorumum. Altyapı hocalığı yaptığı dönemde de başarılı olmuştu. Transfer sözü vermedik, şampiyonluk sözü vermedik, bir kültür değişikliği vaat etmiştim. Bu değişiklik için hocamız en öne çıkan karakterlerdendi. Cocu'nun hem saha içinde hem saha dışındaki liderlik anlayışı, hayata pozitif bakışı ve maçlardaki sakin duruşu bizi etkiledi. Hem Türk futboluna hem Fenerbahçe camiasına hocamızın hayırlı olmasını diliyorum, arzu ediyorum. Bakalım hayan bize neler gösterecek.

Phillip Cocu: Öncelikle teşekkür ediyorum geldiğiniz için. Burada Fenerbahçe takımının teknik direktörü olarak bulunmaktan çok mutluluk duyuyorum. Birkaç haftadır görüşme halindeydik. Fenerbahçe'nin geleceğini konuştuk. Fenerbahçe takımının teknik direktörüyüm artık ve bu bana onur veriyor. Buradaya futbola dair düşüncemi yansıtmak için geldim. Takım olarak bütün ve bir hareket etmemiz, dik duruş sergilememiz gerekiyor. Çok istekliyim, yarın ilk antrenmanımızı yapacağız. Ondan sonra oyuncularımı daha iyi tanıma imkanı bulacağım.

TRANSFER KONUSU

Elbette maçları izledim, oyuncuları bireysel olarak seyrettim.  Birbizrinizi tanımanın en iyi yolu beraber çalışmaktır. Önce beraber çalışmalarımıza başlayacağız. Birkaç gün tanışma sürecimiz olacaktır. Teknik anlamda neler yapabiliriz, nasıl oynayacağız, bunlarla ilgili görüşlerimiz var. Fenerbahçe gibi büyük bir takımdayız. Böyle takımlar kendilerine ekstra bir şeyler katacak futbolcuları isterler. Önce kendi elimizde neler var onlara bakacağız. 

Tüm takımın bireysel özelliklerini birleştirerek maksimum verimi almamız gerek. Burada önemli olan futbol felsefemizi devam ettirmek. Geriden oyun kurmakla başlar bu. Tek defansif orta saha, iki defansif orta saha ile oynamak benim için önemli değil. Topa sahip olan, çok hareketlilik gösteren bir takım. Bunun için çalışacağız. 

Elimizdeki kadroya bakacağız. Başlangıcımız bu olacak. Fenerbahçe'de olduğumuz süre boyunca gözlerimiz açık olacak. Altyapıdan oyuncuları tanımak önemli. Hollanda'dan alışığız aslında genç oyuncuları takip etmeye, onları geliştirmeye. Bazıları A takımda idmanda çıkacak, bazıları bize hazır gelecek belki. İdmanda bunları değerlendireceğiz.

Çok fazla taraftar varsa arkanızda çok daha güçlü olursunuz. PSV'de iken ve Barcelona'da iken burada bulundum ve atmosferi gördüm. Umarım pozitif havayı en iyi şekilde koruyabiliriz. Onların stada gelmesi bizim için çok önemli olacak. 

Ali Koç: Bir imza olmadan açıklama yapmayı doğru bulmuyorum. Hem nazar için doğru bulmuyorum, hem de işin bozulmaması açısından doğru bulmuyorum. İmzaya yakın oyuncular olabilir, bir hafta daha sıkı pazalık yapmamız gereken oyuncular da olabilir. FFP'nin bize getirmiş olduğu manevra alanımızı daraltan şartlar var. Kiralık formülü öne çıkıyor. Güzel bir özel maç programı açıkladı hocamız. İyi takımlarla oynamayı hedefliyoruz. İnşallah 6-7 Ağustos geldiği zaman takımımızın ana bölümü tamamlanmış olur. Şampiyonlar Ligi'ndeki elemelerde sonuç ne olursa olsun transfer devam edebilir. 

Comolli: Transfer döneminin taraftarlar ve basın için ne derece önemli olduğunu biliyorum. Birçok oyuncu ile adımı geçiyor. Az önce başkanın da söylediği gibi, doğru an geldiğinde bu açıklamaları yapmak istiyoruz. Phillip ve ben oyuncular izliyoruz. Bakıyoruz. Basının manşete ihtiyacı olduğunu biliyorum. Bizim için bu gizliliğin sağlanması gerekir. İşimizi yapabilmek istiyorsak, en iyi şekilde bu işi tamamlamak istiyorsak bu böyle devam etmeli.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler