Sessiz UEFA bekleyişi

Çıkacak son karar transfere yön verecek

Yayınlanma: 06.07.2018 - 06:30
Abone Ol google-news

Yeni sezon hazırlıklarını sürdüren ve yarın İsviçre kampına başlayacak Galatasaray’da UEFA’nın vereceği nihai karar transfer çalışmalarına yön verecek.

Sarı-Kırmızılıların, Finansal Fair-Play konusunda Avrupa futbolunun patronuyla yaptığı 4 yıllık anlaşmanın, UEFA Kulüp Finansal Kontrol Kurulu (CFCB) Araştırma Komisyonu tarafından yeniden incelemeye alınması Galatasaray’ın transfer hamlelerini gerçekleştirmesini sekteye uğrattı.

Men cezası almayan ve Şampiyonlar Ligi’ne direkt katılacak Sarı-Kırmızılılara, “sattığın kadar oyuncu alabilirsin” kriterinin yanı sıra UEFA listesine 21 futbolcu yazma zorunluluğu getirilmişti.

Bonservisi olmayan ve kiralık alınabilecek isimlere yönelen, diğer taraftan da gelecek cazip teklifler doğrultusunda kadrosundaki bazı yıldızlarla yolları ayırmayı planlayan Galatasaray, UEFA’nın anlaşmayı yeniden inceleme kararı almasıyla endişeli bekleyişini sürdürüyor.

Sarı-Kırmızılı yönetim, konunun rutin bir inceleme olduğunu belirtse de çıkacak nihai sonucun yeni yaptırımlar içerip içermeyeceği konusundaki belirsizlik sürüyor. UEFA’nın şu ana kadar, kesin sonucu ne zaman açıklayacağı yönünde net bir tarih yok. Bu nedenle yeni sezonda 3 kulvarda mücadele edecek Galatasaray’ın kadrosuna yapacağı takviyeler konusundaki çalışmaları aksıyor.

Kaleci aranıyor
Galatasaray, kaptan Muslera’nın arkasında yedek bekleyecek kaleci arayışlarını sürdürüyor. Sarı-Kırmızılılar, bu bölgeye yapılacak transferde tercihini yerli bir kaleciden yana kullanmak istiyor. Cim-Bom, önce Serkan Kırıntılı’yı gündemine almış, ancak milli eldivenin Atiker Konyaspor’la sözleşme uzatmasıyla transfer gündemden kalkmıştı.

Sözleşmesi bitmesine rağmen Eray İşcan’ın Florya’da idmana çıkması, UEFA’nın getirdiği altyapıdan yetişme kriterine uygun isimle yeniden kontrat imzalanma ihtimalini gündeme getirmişti. Ancak Sarı-Kırmızılıların şu an için Eray’la yeni sözleşme yapılması yönünde bir adımı olmadığı, UEFA’dan çıkacak son kararın ardından net adımların atılacağı öğrenildi.


Başkan Cengiz konuşacak
Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, bugün saat 16.00’da Türk Telekom Stadyumu’nda Sarı-Kırmızılı kulübün gündeminde yer alan UEFA anlaşması, transfer çalışmaları, başta basketbol olmak üzere amatör branşlardaki son durum hakkında camiaya bilgi verecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler