FIFA’dan anlamlı çağrı

Infantino, Tayland’da 14 gündür mağrada mahsur kalan futbol takımını final maçına davet etti

Yayınlanma: 06.07.2018 - 15:13
Abone Ol google-news

FIFA Başkanı Gianni Infantino, Tayland Futbol Federasyonu’na anlamlı bir çağrıda bulundu. Infantino, Tayland’daki Tham Luan Mağaraları’nda 14 gündür mahsur kalan futbol takımı oyuncuları ve antrenörlerinin en kısa sürede kurtulmaları dileğinde bulunurken “Onları final maçına Rusya’ya davet ediyoruz” diye konuştu.

Yaşları 11 ile 16 arasında değişen 12 erkek çocuğu ve 25 yaşındaki antrenörleri futbol maçından sonra Tham Luan Nang Non mağaralarına keşif yapmaya girmiş ancak bastıran Muson yağmuru nedeniyle çıkış yolları kapanınca mağarada mahsur kalmıştı.

Kurtarma ekiplerinin ulaştığı, gıda ve ilaç takviyesi yaptığı ancak şartlar nedeniyle henüz mağradan dışarı çıkarılamayan takım, FIFA tarafından Moskova’ya davet edildi. FIFA Başkanı Infantino, Tayland Federasyonu’na yazdığı mektupta “Bütün umudumuz takım oyuncularının ve antrenörün kurtulması.

Sağlıklı bir şekilde mağradan çıkarıldıkları takdirde aileleriyle birlikte tüm takımı FIFA’nın davetlisi olarak 2018 Dünya Kupası final maçında görmeyi arzu ediyoruz” diyerek anlamlı bir çağrıda bulundu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler