İlk vize Fransa'nın

2018 Dünya Kupası'nın ilk yarı final karşılaşmasında Fransa ve Belçika kozlarını paylaştı. Umtiti'nin golüyle rakibini 1-0 mağlup eden Fransa, adını finale yazdırdı

Yayınlanma: 10.07.2018 - 22:40
İlk vize Fransa'nın
Abone Ol google-news

Tempolu başlayan karşılaşmada her iki taraf da istekli bir görüntü vermesine rağmen, kaleciler Lloris ve Courtois, yaptıkları kurtarışlarla rakiplerinin gol bumasına müsaade etmediler. İki ekibin de ilk yarıda girdikleri pozisyonları harcamalarıyla devre 0-0 eşitlikle sona erdi.

İkinci yarıda dengeyi bozan gol, 51. dakikada Griezmann'ın kullandığı köşe vuruşunda iyi yükselerek kafa vuruşunu yapan Umtiti'yle Fransa'dan geldi ve Maviler bu golle öne geçti: 1-0.

Geriye düştükten sonra gol için bastıran ve topun hakimiyetini eline geçiren Belçika çok oyuncuyla yüklendi ve pozisyonlar da yakaladı. Ancak Fransa'nın katı savunmasını ve kaleci Lloris'i aşmayı başaramayan Belçika skoru eşitleyecek golü bulmayı başaramadı. Belçika baskısına karşılık Mbappe ve Griezmann'ı kullanarak hızlı hücumlarla Belçika'yı tehdit eden Fransızlar da fileleri havalandırmayı başaramayınca karşılaşma Fransa'nın 1-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

Fransa bu skorla final vizesini ilk alan takım oldu. Maviler'in finaldeki rakibi, yarın saat 21.00'de oynanacak Hırvatistan-İngiltere karşılaşmasının galibi olacak.

OPTA VERİLERİ

-1998'den sonra ilk kez 3 Fransız savunma oyuncusu birden aynı Dünya Kupası'nda gol attı. (1998'de Lizarazu, Blanc ve Thuram; 2018'de Pavard, Varane ve Umtiti)

-Fransa, ilk kez finale çıktığı 1998'den beri en çok finale ulaşan ülke oldu.

-Antoine Griezmann, Fransa formasıyla büyük turnuvalarda çıktığı son yedi eleme maçında 11 gole katkıda bulundu (yedi gol ve dört asist).

FRANSA: 1 - BELÇİKA: 0

STAT: St. Petersburg
HAKEMLER: Andres Cunha, Nicolas Taran, Mauricio Espinosa (Uruguay)
FRANSA: Lloris, Pavard, Varane, Umtiti, Hernandez, Pogba, Kante, Mbappe, Griezmann, Matuidi (dk. 86 Tolisso), Giroud (dk. 85 N'Zonzi)
BELÇİKA: Courtois, Alderweireld, Kompany, Vertonghen, Chadli (dk. 90+1 Batshuayi), Dembele (dk. 60 Mertens), Witsel, Fellaini (dk. 80 Carrasco), De Bruyne, Hazard, Lukaku
GOL:  Dk. 51 Umtiti (Fransa)
SARI KARTLAR: Kante, Mbappe (Fransa); Hazard, Alderweireld, Vertonghen (Belçika)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler