Ali Koç: Mali bağımsızlık tehlikede

Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu temmuz ayı toplantısı, Faruk Ilgaz Tesisleri’nde gerçekleşti.

Yayınlanma: 28.07.2018 - 20:10
Ali Koç: Mali bağımsızlık tehlikede
Abone Ol google-news
Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu temmuz ayı toplantısı, Faruk Ilgaz Tesisleri’nde gerçekleşti. Katılımın fazla olduğu toplantıda açılış konuşmasını yapan Vefa Küçük, “2-3 Haziran’da hem kulüp hem de Türk spor tarihine geçen katılımla yeni yönetimi seçtik. Sandıklardan Ali Koç başkan çıktı. Kısa zamanda kendileri durum tespiti yapıyorlar. İnşallah, 3 senelik dönemde yeni başkan ve kurulları camiamızı olduğu yerden daha yüksek yerlere taşırlar” dedi. Küçük, yönetim kurulu üyelerini tek tek tanıttı. Küçük, Ali Koç’u unutunca üyelerin uyarılarıyla tekrar kürsüye çıktı ve başkanı anons etti. Küçük, “Alkış almak için yaptım” deyince toplantıda kahkaha tufanı koptu.
 
‘Mali bağımsızlık tehlikede’ 
Fenerbahçe Başkanı önce söz alan konuşmacıları dinledi daha sonra her birine yanıt verdi, eski yönetime eleştiriler getirerek, “Geldiğimiz nokta Fenerbahçe’nin bir Kurtuluş Savaşı daha yapması gerektiğidir. Mali bağımsızlığımız tehlike altındadır. Daha önce bazı görevler yerine getirilseydi bugün bu durumda olmazdık.Fenerbahçe’nin yaptığı en büyük yatırım futbolcu yatırımıdır. Bunun karışılığı son senelerde çok kötü durumda olduğu için borçlar bu seviyeye gelmiştir. Doğru planlamayla doğru ve genç oyuncular alınmalıdır ki giderken kulübe de para kazandırsınlar. Bu bizim temel felsefemiz, ilkemiz olacaktır” dedi. İşte Koç’un konuşmasından bazı bölümler: 
 
- Konuşmak ihanet değildir. Konuşmamız, eleştirmemiz lazım. Biz Fenerbahçe’ye hizmet etmek için elimizi taşın altına soktuk. Aramıza nifak sokmamak lazım. Tecrübe önemlidir ama spor yöneticiliğinin de okulu yoktur. Tecrübe burada kazanılır.  Açıkçası seçimin bu kadar demokratik geçeceğini bilmiyorduk. Daha önce yaşadıklarımız da ortadaydı ama Vefa Bey’in sayesinde bunu başardık. Bize yol gösteren çok fazla insan var. Vefa Bey de bu insanların başında geliyor. Her türlü samimi eleştiri bizim için iyiliktir.
 
‘Dinlemeye hazırız’
- Görevini en iyi yapan en iyi hizmet edendir. Daha önce bazı görevler yerine getirilseydi bugün bu durumda olmazdık. Ben çok pesimist değilim ama optimist olmadan da bu durumdan nasıl çıkacağız? Geldiğimiz nokta Fenerbahçe’nin bir Kurtuluş Savaşı daha yapması gerektiğidir. Ben buraya Fenerbahçeli Ali Koç olarak seçildim. Koç Holding yönetim kurulu üyesi olarak değil. Biz buradan Koç Holding’in değil, Fenerbahçe’nin gücüyle çıkacağız. 
- “Ali Koç başkan Fenerbahçe şampiyon” tezahüratı bizim yaptırdığımız bir tezahürat değil. Bunu seçim öncesinde de hep söyledim. “Önce seçilelim. Sonra şampiyon olalım, sonra bakarız” dedim. Biz insanlara ne söyleyeceğini dikte ettiren insanlar değiliz.  
 
‘Yeni tesis olmayacak’ 
- Tesis isimlerine gelince şunu söyleyebilirim ki yeni tesis olmayacak. Belki futbol takımlarımızın toplanabileceği Gebze’deki arazimiz olabilir ancak orasını da şu anda hukuki nedenlerden dolayı kullanamıyoruz. Öyle bir Fenerbahçe ki, satacak bir tane koltuğu kalmamış Fenerbahçe hayal ediyoruz ama doğru yoldayız. 
 
‘Talihsiz kura çektik’
- Biz bir sporcu fabrikası olmak durumundayız ama her şeyi aynı anda yapamıyoruz. Cocu’nun yardımcısı Chris’in çok kısa sürede keşfettiği 3 oyuncumuzla hemen sözleşme imzaladık. Gençliğe güvenen bir hocamız var. “Transfer beklemeyin, forma alın, kombine alın, üye olun” dedik ve taraftarlarımız bunların hepsini gerçekleştirdi. Göreve gelirken “En büyük vefa Fenerbahçe” dedik. Vefa olacaksa en büyüğü Fenerbahçe’de olacaktı. Güven çok zor kazanılır ama çok çabuk kaybedilir. “Tek tek taşları üstüste koyarak yeniden inşaa edeceğiz” dedik ve buna başladık. 6 yılda borçlar ödenir sözünü duydum, ödenmez ama çok daha iyi duruma gelebilirdik. Seçim kampanyamzıda “Tam zamanı şimdi” dedik neden yarın çok geç olabilir diye. Bizim sorumluluğumuz sizlere karşı şeffaf olmak. Yeniden Türkiye’den rakiplerimizden saygı ve sevgi görmenin zamanıdır. Siz sevmeden ve saygı göstermenden kimse de sizi sevmez ve size saygı göstermez. Fenerbahçe sadece bir spor kulübü değildir. Bu ülkeye sorumlulukları vardır. Biz sosyal sorumlulukta da şampiyon olmak istiyoruz. 
Benfica ile bana göre talihsiz bir kura çektik ama yeni bir Fenerbahçe var. Yeni hoca, yeni oyuncularla bu şanssızlık bir yerde dönecek. Belki de bu oyuncularla, bu takımla dönecek. 
 
50 MİLYON DOLAR HİBE
Fenerbahçe Kulübü Başkan Yardımcısı Burhan Karaçam, gelir kalemlerinden bahsederken Ali Koç’un 50 milyon Dolar (bugünkü kurla 237 milyon TL) kulübe hibe yaptığını söyledi. Karaçam yaptığı sunumda borcun, Ali Koç’un açıkladığı gibi 621 milyon Avro olduğunu belirtti ve rakamın eski yönetimin söylediği gibi 400 milyon Avro olmadığına dikkat çekti. Karaçam, kısa vadeli borçların 2.2 milyar TL, uzun vadeli borçların ise 1 milyar TL olduğunu açıkladı. Burhan Karaçam “Ali Koç’un desteğiyle 1.5 aydan kısa bir süre içinde 200 küsur milyon lira borcu ödedik. Personele ve sporculara borcumuz yok” dedi.
 
FORMA-KOMBİNE REKORU
Genel Sekreter Sevil Zeynep Becan, 40 bin 444 kombineden 39 bin 226 adet satış gerçekleştirdiklerini ve göreve geldikleri günden bu yana 82 bin 148 forma satıldığını ifade etti. Bu rakamın kulüp tarihinde bir rekor olduğu öğrenildi.  

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler