Fatih Terim: Transfer dönemi her şeye gebe

Süper Lig şampiyonu Galatasaray ile Türkiye Kupası şampiyonu Akhisarspor'u karşı karşıya getiren Süper Kupa öncesinde Galatasaray'da Selçuk İnan ile Fatih Terim, Akhisarspor'da ise Bilal Kısa ve Saffet Susic basının önüne çıktı.

Yayınlanma: 04.08.2018 - 17:45
Fatih Terim: Transfer dönemi her şeye gebe
Abone Ol google-news

Akhisarspor'un kaptanı Bilal Kısa yaptığı açıklamada, "Süper Kupa maçında en iyi şekilde oynayıp kazanmak istiyoruz. Türkiye Kupası'nı kazanarak Akhisarspor tarihinde bir ilki gerçekleştirdik. Yine önümüzde bir ilk var. Tarihimizde ilk kez Süper Kupa oynayacağız. Bizim için çok önemli ve değerli bir maç. Galatasaray'la oynamak bir kat daha değer katıyor. İnşallah en iyi mücadelemizi sahada gösterip kupayı kazanmak istiyoruz." ifadelerini kullandı. 

Oyun değişikliği biraz farklı olacak. Okan hocamızla geçen sezon kupayı kazandık ama Susic bu ligi bilen bir hocamız. O, kendi oyun sistemini bize aktardı. Biz de inşallah onun isteklerini sahada uygulayacağız. 

SELÇUK İNAN: "BU MAÇA İYİ HAZIRLANDIK"

Sezonun ilk resmi maçı. Akhisar'ı kazanmış oldukları Türkiye Kupası'ndan dolayı tebrik ediyorum. İyi bir kamp dönemi geçirdik. Geçen sene şampiyon olduk. Öncelikle futbolun ve dostluğun kazanmasını diliyorum. Ondan sonra da inşallah kazanan taraf biz oluruz. İyi hazırlandık. Bu maçları oynamayı iyi bilen bir takım olarak Süper Kupa'yı kazanmak istiyoruz. 

SELÇUK: "HİÇ KİMSE TRANSFER EDİLMESE BİLE..."

Zaten geçen sene şampiyon olduk takımla. İyi bir takımız, takımda iyi arkadaşlık var. İnsanların transfer istemesi çok doğal. Hazırlık maçlarında ben eleştirilere katılmıyorum. Hazırlık maçları bence ölçü değil. Hiç kimse transfer edilmese bile geçen sezonun şampiyonuyuz ve ben bunu diğer takımlara nazaran avantaj olarak görüyorum. 

TERİM: VAR SİSTEMİ DOĞRU BİR UYGULAMA"

Fatih Terim basın toplantısında VAR sistemi hakkında gelen soruya, "Bu çalışmalar ben TFF'deyken başladı. Ben o gün de destekliyordum, bugün de destekliyorum. Kafalarda soru işareti bırakmayacağını düşünüyorum. Dünya Kupası'nda da bunu gördük. Ne çok vakit kaybedildi, ne acabalar var. Biz VAR konusunda oyuncularıımıza şu telkinde bullunacağız: İtiraz etmeyeceğiz, riske girmeyeceğiz, sabırlı olacağız. Oyuncularımıza empoze edeceğimiz şey, sabırlı olmaları ve itiraz etmemeleridir. Onun için biz bu 3 konu üzerinden oyuncularımızı VAR sistemine hazırlamaya çalışıyoruz. Ben her dakika itirazın, herkes tarafından her ligde, her yaş grubunda ve hatta yedek kulübelerinin, şeref ve basın tribünlerinin olduğunu düşünecek olursak bunların yavaş yavaş ortadan kalkacağını düşünüyorum." 

Başlama noktasında Dünya Kupası'nda oynayan 3 oyuncumuz yoktu. Elendikleri zaman onlara izin vermek zorundaydık. Geçen sene Şubat ayından beri sakat olan santrforumuz Eren var. 

"HENÜZ SATMA OPERASYONUMUZ YOK"

Sattığımız kadar alacağız ama henüz satma operasyonumuz yok. Ben de okuyorum veya duyuyorum. O isteniyor, bu isteniyor. Ancak henüz daha bir şey görmedim. Dolayısıyla eksik başladık zaten. Dolayısıyla 7-8 genç futbolcumuzu kampa götürdük. Burada daha fazla fizik tarafına önem verdik. İyi bir duruma geldiğimizin inancındayım. Bazı gençlerimizin de bize devamı söz konusu. Onlar bizimle devam edecekler devre arasına kadar.

"31 AĞUSTOS'A KADAR OLAN BÖLÜM BİRÇOK ŞEYE GEBE"

Hazırlık döneminden memnunum. Maçlardaki sonuçlardan ziyade başka şeyler bizi daha çok ilgilendirdi. Resmi bir maçla başlamak ve Cuma günü de lige başlamak bizim için artık olaya daha ciddi yaklaşmamızın sinyalidir. Ancak 31 Ağustos'a kadar olan bölüm birçok şeye gebe. Hepimiz aylardır anormal şekilde çalışıyoruz. Galatasaraylılar şunu bilmelidir ki, imkanımıza göre ve durumumuza göre her şeyi inceleyip, sık dokuyoruz. Ümitsizliğe kapılmaya gerek yok. Bir değişim yaşayacağız, yaşamalıyız. Ekonomik, teknik, idari olabilir. Galatasaray'ın bugününü ve yarınını da düşünmek zorundayız. Böyle gider mi? Hayır. Anormal fedakarlıklarla zor görünüyor ve hepimiz anormal efor sarfediyoruz. İnşallah karşılığını alacağız."

"BİZİM GİBİ KULÜPLER HADİ DARALALIM DİYE KÜÇÜLEMEZLER"

"Her Galatasaraylı transfer istiyor. Gönül de böyle istiyor. Bu duygusallık gerçek anlamda böyle olmuyor. Birçok şeyle aynı anda uğraşıyoruz. Keşke bir gün kapalı kapılar ardına gidebilsek de anlatabilsek. Ben ısrarla geriye doğru bakan birisi değilim. Bizim gibi kulüpler hadi daralalım diye küçülemezler, küçülmemeliler."

Kaynak: Futbol Arena

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler