Kılıç: 'Seba'nın mirasına sahip çıkılacaktır'

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Türk sporunun Süleyman Seba'nın mirasına sahip çıkacağını söyledi.

Yayınlanma: 14.08.2014 - 16:06
Abone Ol google-news

BJK TV'ye telefonla bağlanan Kılıç, Beşiktaş Kulübü Onursal Başkanı Süleyman Seba için tüm spor camiasına başsağlığı diledi.

Bakan Kılıç, Türk sporuna önemli katkıları olan Seba'nın babacan yaklaşımı ve kibarlığıyla herkese örnek olduğunu ifade ederek, "Türk sporu Süleyman Seba'nın mirasına sahip çıkacaktır. Vefat haberini duyan herkesin derin bir üzüntü duymuş olması spor ruhunda birlik ve beraberliğin önemli olduğunu gösterdi" diye konuştu.

Seba'nın, hangi kulüpten olursa olsun tüm taraftarların saygı ve sevgi gösterdiği bir isim olduğunu hatırlatan Kılıç, şöyle devam etti:

"Süleyman Seba, yaptıklarıyla çok ciddi bir başarı sağlamıştır. Bu doğrultuda da hatırlanacak ve anılacaktır. Seba'nın bırakmış olduğu sportmenlik ve centilmenlik mirası, sadece Beşiktaş camiası için değil tüm Türk spor camiası için oldukça önemlidir. Bizler de bu mirasa sahip çıkarak çalışmalarımıza devam edeceğiz."

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Seba'nın yarınki cenaze törenine katılacak.

Öte yandan, yarın Dolmabahçe'deki Bezmialem Valide Sultan Camisi'nde akşam namazı sonrasında Süleyman Seba için Kur'an-ı Kerim okutulacak ve duası yapılacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler