Sol Açık e-bilet'e 'hayır' dedi

Fenerbahçe'nin etkili taraftar gruplarından biri olan Sol Açık, e-bilet uygulamasına 'hayır' dedi.

Yayınlanma: 22.08.2014 - 11:01
Abone Ol google-news

Konuyla ilgili taraftar grubundan şu açıklama yapıldı:

Türkiye'de taraftarlığı, terörizm ile eş değer tutan zihniyet şimdi gözünü taraftar gruplarına dikmiş durumda. Bizler arma ve sevdiğimiz renkler uğruna binlerce kilometre yolu tepip deplasmanlara giden, yasaklardan dolayı içeri taraftar alınmayan maçlarda dahi stat dışından takımımızı destekleyen; yağmur,çamur,kar demeden sevdamız uğruna stadları dolduran bu armanın ve renklerin gerçek sahipleriyiz. Bu gün e-bilet ve passolig uygulamasıyla hedeflenen; endüstriyelleşen futbol ekonomisi içinde, makul,itaatkar ve paralı bir müşteri kitlesi yaratmak ve endüstriyel futbola direnen tribün gruplarını fişleyerek kontrol altına almaktır.

Önce davullarımızı stada sokmamızı yasakladılar ardından dışarda yapmış olduğumuz organizasyonlarımızdan rahatsız oldular.Taraftarların günlerce emek verip yaptığı pankartları, taraftarların maçı göremediği gibi komik bir gerekçeyle yasakladılar.Yaşanan son Gezi olaylarıyla birlikte politikleşen tribünler ve 34.dakika sloganları,Ali İsmail ve diğer Gezi'de öldürülen gençlere yapılan marş ve besteler süreci müthiş bir şekilde hızlandırdı.Yapmış oldukları tüm baskı,zorlama ve 6222 gibi sadece taraftara uygulanan yasalara rağmen tribünlerdeki sesi kesemeyen ve istedikleri tribün ortamını yaratamayan bu zihniyet, E-Bilet ve Passolig uygulaması adı altında tribünlere son darbeyi vurmaya hazırlanmaktadır.

İşin bir diğer boyutuysa tamamen kapitalist ekonomi ve pazar şartlarının kulüplere dayatılması; milyarları bulan futbol rantının, hala dernekler olarak ve amatörce yönetilmekte olan kulüplerin elinden alınıp, yandaş sermayeye ve finansal şirketlere peşkeş çekilmesidir.Passolig'in asıl gayesi bilet satmaktan çok; yandaş kurumun mevduat bankacılığı yapması için müşteri toplamak ve diğer benzin,marketler zinciri gibi bağlı kurumları ihya etmek. Sadece Süper Lig'de geçen sezon toplam satılan bilet 375.000 adet ve Passolig'in bunca reklam ve promosyona rağmen sisteme alabildiği müşteri sayısı 190.000. Bu elbette hedeflenen rakam değil ve bunun için ilerde almış oldukları 35 TL  kart ücretinden de vazgeçebileceklerdir.

Şunun bilinmesi lazımdır ki biz Fenerbahçe taraftarı ve Sol Açık Tribün üyeleri olarak zaten forma ve diğer kulüp ürünleri için bu paranın 10 mislini her sene kulübe veriyoruz. Karşı çıktığımız kart ücreti ve alınan para değil; bu sistem ile tribün kültürünün yok edilmesi ve taraftar gruplarının kontrol altına alınması, taraftarın kulübün müşterisi yerine konulması ve buradan mevcut iktidar yanlısı yandaş şirketlerin bizim sırtımızdan para kazanmasıdır.

Biz SOL AÇIK taraftar grubu olarak Aziz Yıldırım yönetiminin sezon sonu taraftar gruplarına deklare ettiği kesinlikle Passolig ve e-bilet uygulamasına geçilmiyeceği sözü üzerine Okul Açık tribününden 50'ye yakın kombine almış durumdayız.Kulüpten bize verilen bilgi ve görüşmelerimizde bu kombinelerin iade edilmeyeceği ancak birisine devredilebileceği tarafımıza bildirilmiştir. Biz bu günden itibaren kesinlikle Fenerbahçe maçlarından e-bilet ve Passolig almıyor ve aldırmıyoruz. Kombineyle tribüne girecek olan arkadaşlarımız içeride diğer arkadaşlarımız dışarıda e-bilet ve Passolig uygulamasına karşı yapacağımız eylemlerle direnecek bu uygulama kaldırılıncaya kadar tüm gücümüzle yönetimi ve bu uygulamayı protesto edeceğiz.



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler